23948sdkhjf

Danfoss vil betale merpris for aluminium for at nå grønne mål

Danfoss er trådt ind som en del af First Movers Coalition (FMC). Det skriver Danfoss på sin hjemmeside.

FMC er en global koalition, der har til formål at dekarbonisere svært omstillelige sektorer. Danfoss tilslutter sig FMC's aluminiumssektor og forpligter sig til, at mindst 10 procent (i volumen) af det primære aluminium, der indkøbes årligt, skal have en CO2-udledning tæt på nul inden 2030.

Som medlem af FMC slutter Danfoss sig til en gruppe af industriaktører, der udnytter deres købekraft til at skabe et marked for aluminium med lavt CO2-aftryk og sender et signal om efterspørgsel efter nye teknologier, der er afgørende for en net zero-omstilling.

Denne forpligtelse fra medlemmerne fokuserer på at skabe en bæredygtig værdikæde for aluminium og opnå 50 procent reduktion i CO2-emissioner fra primær aluminiumsproduktion inden 2050. Danfoss har allerede indledt forhandlinger og påbegyndt kontraktlige aftaler med leverandører af aluminium med lavt CO2-aftryk.

- Vores kunder efterspørger i stigende grad produkter med lavere CO2-aftryk. Når vi tilslutter os First Movers Coalition, imødekommer vi ikke bare denne efterspørgsel, vi bidrager også aktivt til at fremme produktionen af aluminium med lavt CO2-aftryk. Det er helt i tråd med den forpligtelse, vi har som leder i den grønne omstilling, hvor vi blandt andet sigter mod at opnå CO2-neutralitet på tværs af Danfoss' globale drift inden 2030 og reducere emissionerne i vores værdikæde med 15 procent inden 2030, siger Jürgen Fischer, president, Danfoss Climate Solutions.

Aluminiumsindustrien genererer cirka 2 procent af de globale emissioner, men har også det største potentiale til at blive CO2-negativ inden 2050. Overgangen til kulstoffattig elektricitet er det største skridt, industrien kan tage for at skabe en sektor, der er kompatibel med netto-nul målsætninger.

Danfoss har forpligtet sig til at opnå CO2-neutralitet i sin globale drift (scope 1 & 2) inden 2030, hvilket understøtter virksomhedens ambition om at være med til at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader. Danfoss' klimamål er blevet valideret af Science-Based Targets-initiativet (SBTi) og omfatter en reduktion af værdikædens emissioner (scope 3) med 15 procent inden 2030. Derudover har Danfoss et mål om at reducere emissionerne fra virksomhedens leverandørkæde med 25 procent inden 2030.

Danfoss har allerede gjort fremskridt med at afkoble miljøpåvirkning fra forretningsvækst ved at reducere scope 1- og 2-emissioner med 7 procent, samtidig med en organisk vækst på 15 procent i 2022.

Til Børsen siger Frances Lu, der er vice president og leder for bæredygtighed og ESG hos Danfoss, at Nordborg-virksomheden er klar på at betale en merpris for den grønne aluminium. Hun kan dog ikke sige, hvor meget mere man er klar til at betale.

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Vi er ikke gået ind i FMC med et særligt budget, men vi har set på, om det er vigtigt for os og vores kunder, om vi kan gøre det på en intelligent og omkostningseffektiv måde, og om vi kan forpligte os til at betale en merpris. Og svarene på alle de spørgsmål var ja, siger Frances Lu til Børsen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.689