23948sdkhjf

Ib Andresen Industri udvider kapaciteten til solarbranchen

Den fynske leverandør af stål-baserede løsninger har investeret i en ny profilvalselinjen. Linjen skal primært servicere en solarbranche i vækst

- Med ønsket om at være solarbranchens foretrukne leverandør af værdiskabende stålløsninger skal vi evne at vækste sammen med vores kunder, og her sender investeringen et stærkt signal om, at vi sætter handling bag ordene, indleder Carsten Damsgaard, head of sales på Ib Andresens hjemmeside.

Der er ingen tvivl om at solarbranchen vokser:

- Siden investeringen blev besluttet har solarsegmentet vækstet med 20 procent hos os, og vi forventer ikke et fald i vores solaraktiviteter de næste par år, siger han.

Specieldesignet til solar-segmentet

Anlægget er enkelt at betjene, meget fleksibelt, og så passer det perfekt til de solarprofiler, anlægget hovedsageligt er indkøbt til at producere.

Den samlede produktionslinje er på i alt 61 meter. Linjen består af et båndanlæg med dobbelt coil-afvikler, 9-akslet retteværk og fuldautomatisk båndsammensvejsning, som leveres af tyske Arku.

Fra båndanlægget føres spaltebåndet videre til en 100T Andritz/Kaiser-presse, som frembringer det aktuelle hulmønster i båndet.

Herefter føres båndet videre til selve formningen af det endelige profil.

Profillinjen leveres af Dreistern og består af 28 fleksible valsestationer, som opstilles og forberedes på en ekstern station i produktionen.

Herefter afkortes profilerne i en saks - også leveret af Dreistern - før det afleveres på pakkeanlægget, som er designet af Ib Andresen Industri.

Den nye profilvalselinje til fremstilling af stålprofiler til solarbranchen kommer heller ikke til at stå stille foreløbigt. Nærmest fra dag ét har linjen været fuldt belagt.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.442