23948sdkhjf

Linka Energy ryster coronaen af sig: Millionminus vendt til plus

Linka Energy, der udvikler, projekterer og opfører biobrændselsanlæg, har efter to år i minus nu endelig fået luft under vingerne.

Et resultat før skat i 2021 på -1,2 millioner er nu vendt til et yderst positivt resultat før skat på 11,6 millioner kroner i 2022.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Bestyrelsesformand og ejer af Linka Energy, Brian Pedersen, er ikke overrasket over udviklingen.

- Nedturen i 2020 og 2021 var atypisk, og nu er vi tilbage på sporet igen. I 2019, året før coronaen, var overskuddet i Linka Energy på 14,6 millioner, og generelt har virksomheden historisk skabt pæne millionoverskud år efter år. 2016 endte endda med et resultat før skat på 36,9 millioner kroner, siger han.

Coronapandemien ramte altså virksomheden hårdt, dels fordi en stor del af virksomhedens projekter ligger i udlandet, dels fordi der skete en opbremsning i interessen for den type anlæg Linka Energy leverer.

Den udvikling er heldigvis vendt nu og virksomheden oplever stor interesse fra både indland og udland. 

Fjerde anlæg i Ukraine

Linka Energy har tidligere leveret anlæg til en skotsk jordbærproducent, engelske og svenske godser, et norsk mejeri og en god portion danske varmeværker.

Et af de områder, hvor Linka Energy nu skal skabe vækst er i Ukraine. Håbet er kombinere en god forretning med at bidrage til en bæredygtig genopbygning af varmeforsyningen i det krigshærgede land.

- Ukraine har jo enorme landbrugsarealer. Det giver god mening at erstatte gas med affaldsprodukter som halm, der kommer lige fra marken uden for døren, har Thomas Gaardbo, direktør hos Linka Energy tidligere på årets udtalt til Ritzau.

Linka Energy har allerede leveret anlæg til Ukraine - ganske vist før krigen, men det seneste - og fjerde anlæg - er i løbet af 2022 blevet opført ved Uman Greenhouse Complex.

- Vi har leveret et 5 MW halmanlæg, som skal levere varme til drivhusene. Kedelanlægget er første step i ønsket om at udfase gas. Der er tænkt endnu to kedelanlæg ind som de næste to steps. Anlægget er med vores Twin-opriver, snoreaftager og cirka 40 meter halmbane, fortæller Claus Mikael Larsen, head of project sales hos Linka Energy.

Drivhusene hos Uman Greenhouse Complex har et samlet areal på 14.000 kvadratmeter, hvor der er behov for konstante temperaturer til dyrkningen af agurker, tomater og salat.

Med det nye anlæg kan den ukrainske grøntsagsproducent varme sine drivhuse op halm fra egne marker.

Fremtiden er lys

Med coronarestriktionerne fejet af bordet og en energikrise, der stadig hærger, er bøtten vendt, og der er endnu engang efterspørgsel på Linka Energys anlæg. Derfor ser Brian Pedersen også lyst på fremtiden – endda med en forventning om en positiv udvikling i de kommende år.

- Ledelsen forventer en positiv udvikling for selskabets aktiviteter og resultater på 10-15 %, fremgår det af regnskabet.

Originalartikel: %E2%80%A2%20https://dbrs.dk/ringkoebing/gevaldig-corona-nedtur-er-afloest-af-million-optur-vestjysk-virksomhed-nyder-for-alvor-godt-af-den-groenne-omstilling

Linka Energy A/S
Regnskabsår 2023 2022
mio. kr.
Bruttofortjeneste 23,5 12,3
Resultat af primær drift 7,2 -2,6
Resultat før skat 11,6 -1,2
Årets resultat 10,2 -0,4
Balancestatus 91,5 79,4
Egenkapital 25,5 16,4
Antal ansatte 42 39
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Rimeco, Terma, Thyregod...
Direktør for industri-division forlader Grundfos
Melsen Tech fejrer halvt århundrede
Københavnsk robotvirksomhed skifter ud på direktørposten
Finsk ordre til Vestas
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109