23948sdkhjf

DAMRC bygger nyt domicil

Med afsæt i det strategiske samarbejde med Industriens fond, som blev iværksat i 2022, er Danish Advanced Manufacturing Research Center (DAMRC) vokset ud af de nuværende faciliteter på Sandagervej i Herning.

Planen er nu at rykke cirka 7 kilometer mod øst til Birk Centerpark.

DAMRC’s nye domicil får til huse på adressen Industrivej Syd 17, 7400 Herning, og vil i første etape være en bygning med 1.754 kvadratmeter fordelt på cirka55 kontorpladser og et teknologicenter på cirka 1.000 kvadratmeter

Beliggenheden er strategisk valgt, da AU Herning BTECH, AU Mekanik og Via University College, som alle er tætte samarbejdspartnere, er placeret indenfor en radius af 500 meter.

- Vi er på en rejse, hvor DAMRC transformeres fra nationalt vidensmiljø til et forsknings- og udviklingscenter, der om 10 år ser helt anderledes ud, end vi gør i dag. Nu har vi mulighed for at kunne optimere pladsen og dermed give den danske produktionsindustri endnu bedre adgang til ny forskning, nye teknologier og et højere kompetenceniveau. Det vil have en stor impact i såvel den danske produktionsindustri som i det omgivende samfund, da nyudviklet teknologi fra forskningsprojekter og teknologimodningsforløb vil være én af de væsentligste bidragsydere til industriens grønne omstilling og fortsatte konkurrencekraft i fremtiden, siger Klaus Ørskov, CEO hos DAMRC.

Målet er at der hen over de næste år sker en markant forøgelse af den produktionsrettede forskning og innovation, og at der modnes og implementeres i omegnen af 25 nye produktionsteknologier via DAMRC. Desuden skal der ske et markant løft af efteruddannelse for dygtige faglærte i produktionssektoren gennem udvikling af nye efteruddannelsesmuligheder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078