23948sdkhjf

Stor dansk deltagelse på verdens største vindkonference

Verdens største fagmesse for vindbranchen indledes i denne uge, når den amerikanske brancheforening for vindenergi afholder sin årlige konference.
"Windpower 2013" finder sted i Chicago, hvor mere end 25 danske virksomheder udstiller. Danske repræsentanter skal blandt andet deltage i en international netværksreception, der afholdes eksklusivt for verdens førende lande inden for vindenergi.

Det er den amerikanske brancheforening for vindenergi, American Wind Energy Association (AWEA), der står bag verdens største vindkonference, som bliver afholdt i dagene 5.-8. maj. Sidste år deltog over 10.000 mennesker, og i år har 6.000 tilmeldt sig på forhånd.

Fra Danmark kommer en delegation af over 25 virksomheder, der skal vise deres løsninger, høre om markedstrends og møde investorer. En af virksomhederne er den østjyske virksomhed Dafa, som leverer gummidele til vindmølleproducenter.

- Det amerikanske vindmarked er stort og attraktivt. Den amerikanske forretningsmentalitet gør det muligt hurtigt at få forretninger, hvis du har de rigtige produkter, løsninger og services. Samtidigt er der langt færre restriktioner end andre steder i verden, forklarer Dafa’s salgsdirektør Carsten Krogh Hansen.

Dafa har siden sidste år forberedt sig på en amerikansk ekspansion.

Overvældende forhåndsinteresse for Danmark
Forud for konferencen har der været stor interesse for dansk deltagelse. Dels har AWEA inviteret det danske Eksportråd i Chicago til at være eventpartnere ved konferencen. Desuden har Danmark fået invitation til en netværksreception udelukkende for repræsentanter fra vindbranchens førende lande. Øvrige deltagerlande er blandt andet Tyskland, England og Canada.

AWEA’s engagement for at få Danmark repræsenteret på "Windpower 2013" er ifølge Eksportrådet en anerkendelse af danske vindvirksomheders førende position på det amerikanske vindmarked og udtryk for en generel interesse.

- I USA er man meget positiv over for dansk teknologi og løsninger til vindmøller. Man ser danske virksomheder som pionerer i vindindustrien, og erfaringen er, at danske løsninger er teknologisk førende og velafprøvede, siger Ali Mushtaq, der leder Eksportrådet i Chicagos Wind Energy Advisory (WEA) og dagligt markedsfører danske løsninger over for amerikanske virksomheder.

Som globalt samlingspunkt for vindmøllebranchen er "Windpower 2013" også mødested for nye partnerskaber med betydning for dansk økonomi. Den seneste opgørelse over eksporten af vindmøller viser, af vindindustrien i 2011 eksporterede for 38,8 mia. kr., hvilket er 6 procent af Danmarks samlede eksport. En vigtig aftager for danske vindmøller er det amerikanske marked, der udgør over 20 procent af det globale vindmøllemarked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079