23948sdkhjf

JJ Mechatronic ”ansætter” særlig medarbejder

Tiltagende flaskehalsproblemer ved det 5-aksede bearbejdningscenter gjorde det nødvendigt at tænke alternativt hos virksomheden i Jyderup.
JJ Mechatronic har valgt at opruste medarbejderstaben med en helt særlig ny ansat i form af en robot.

Robotten skal blandt andet sørge for, at JJ Mechatronic er fri for at udvide kapaciteten med toholdsskift, som har vist sig at være upopulære blandt de ansatte i produktionen.

- Valget faldt på en 6-akset robot med rækkevidde på 1.300mm. Tilslutningen til bearbejdningscentret krævede dog en mindre ombygning af selve bearbejdningscentret, men efter en indkøringsperiode på 2-3 uger fungerer den nu 100 procent, og kvalitet og præcision er ligeledes OK, fortæller salgschef Willy Madsen til Electronic Supply.

Han forklarer videre, at robotten er tænkt anvendt, hvor der er tale om store stykantal eller hvor der er lang bearbejdningstid pr. emne.

Kan flyttes efter behov
Robotten, som kommer fra Universal Robots, blev valgt ud fra, at den med mindre ombygninger efter behov kan flyttes og tilkobles andre af JJ Mechatronics maskiner – det gælder eksempelvis kantpresseren, hvis tilsvarende flaskehalse skulle opstå her.

Og Willy Madsen kan blankt afvise, at den nye ”medarbejder” har skabt frygt for fyringer blandt de mere menneskelige ansatte i virksomheden.

- Robotten er blevet særdeles godt modtaget af medarbejderne, som syntes det er spændende med den nye teknologi. Den øgede kapacitet gør det mulig for os at imødekomme vores kunders krav til korte leveringstider, som for en virksomhed som vores er en meget vigtig parameter at kunne tilbyde vore kunder, såvel nye som eksisterende kunder, understreger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078