23948sdkhjf

Ny fiberlaser har sat turbo på JJ Mechatronis skæring

JJ Mechatroic har nu i over en måned kørt produktion med deres nye Ventis-AJ 4 kW fiberlaser, der blev installeret sidst i november.

Amada Ventis-AJ kontrollerer med sin LBC-teknologi laserstrålebevægelsen, og med præcis styring af selve laserstrålen kan snitbredden blive op til 2 mm i bredden. Med LBC-teknologien kan Ventis-AJ desuden udnytte de 4 kW fuldt ud.

- Vi har forbedret vores skærehastighed, der er blevet markant hurtigere. Det er nemt at betjene maskinen og udføre hver opgave hurtigt og let med den overskuelige touch screen. Styringen har en planlægningsfunktion, der gør det muligt på forhånd at indstille flere programmer til skæring. Vi har fået leveret laserskæreren med OVS-kamera, så vi kan færdigskære emner, der er bearbejdet på vores stanser, siger Dennis Andersen, JJ Mechatronic, i en pressemeddelelse. 

Vekselbordet er leveret med automatisk kuglebord, hvorved operatøren enkelt kan justere placering af metalpladen inden skæring.

Derudover er det normale lysgitter på denne maskine erstattet af en sikkerhedsskanner. Sikkerhedsområdet er zoneinddelt, hvor vekselbordet går ned i hastighed, når første zone brydes og helt stanser, når operatøren befinder sig i inderste zone.   

Amada har i 2021 solgt 6 Ventis-AJ fiberlasere til kunder i Danmark.

JJ Mechatronic beskæftiger i dag 30 medarbejdere med konstruktion, produktion og salg til mange sektorer inden for eksempelvis elektronik-, medico-, IT- og telecombranchen. Virksomheden råder over 3.000 kvadratmeter fordelt på produktion, lager og administration i domicilet i Jyderup, der ligger på Vestsjælland.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078