23948sdkhjf

FLSmidth får milliardlån til grøn omstilling

Den Nordiske Investeringsbank (NIB) og FLSmidth har underskrevet en syvårig låneaftale på 150 millioner euro (1,1 milliarder kroner).

Lånet er knyttet til FLSmidths bæredygtighedsresultater og klimamål.

Det bæredygtighedsrelaterede lån skal bidrage til at finansiere til FLSmidths ambition om at blive mere bæredygtig på tværs af sine egne aktiviteter og skal understøtte cement- og mineindustrien på dens klimarejse. Virksomheden har fastsat ambitiøse scope 1, 2 og 3 science based targets i overensstemmelse med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader.

- Ved at knytte finansiering til bæredygtighedsresultater understreges FLSmidths engagement i at opfylde virksomhedens klimamål. Med dette lån kan NIB hjælpe med at transformere de vigtige erhvervssektorer, som for eksempel cement- og minedrift, der også skal igennem en grøn omstilling, siger André Küüsvek, NIB's president og CEO, i en pressemeddelelse.

NIB og FLSmidth er blevet enige om at inkludere tre centrale resultatindikatorer for investeringslånet. KPI'erne omhandler CO2-emissioner fra FLSmidths egne aktiviteter og forsyningskæde. Det betyder, at FLSmidth skal være CO2-neutral i egne aktiviteter senest i 2030, skal lægge 30 procent af sine udgifter hos leverandører med lignende mål for dekarbonisering, og skal reducere downstream scope 3 drivhusgasemissionerne med 56 procent per indtægt fra brug af solgte produkter.

- Med vores MissionZero-løfte har vi forpligtet os fuldt ud til at udvikle teknologier og løsninger, der vil gøre det muligt for mine- og cementindustrien at bevæge sig mod nul-emission inden 2030. Da bæredygtighed er en integreret del af alt, hvad vi gør, er det kun naturligt for os at kæde vores finansiering sammen med vores bæredygtighedsambitioner. Dette er første skridt i den retning, og vi er meget tilfredse med NIB's langsigtede engagement, siger Roland M. Andersen, Group CFO hos FLSmidth.

Fremskridtet med målene vil blive målt årligt. Afhængigt af om disse mål nås, vil prisen på lånet enten falde eller stige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126