23948sdkhjf

Kalkuleret underskud hos maskinvirksomhed

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, går opgaven videre til en konkurrent.

Det er den verden, Gråsten Maskinservice befinder sig i. Den sønderjyske virksomhed har igennem de sidste tre år været ISO 9001- og ISO 14001-certificeret. I det seneste år har man arbejdet yderligere med procesoptimering og implementering af ISO 45001.

Det kombineret med investeringen i en ny 5-akset CNC-styret fræser og implementeringen af et nyt ERP-administrationssystem førte til, at virksomheden i 2023 kom ud med et underskud på 884.000 kr.

- Der er tale om et kalkuleret underskud, siger direktør René Abramsen i en pressemeddelelse.

Han overtog i 2016 virksomheden efter sin far Eskild Abramsen.

- Det er første gang, vi har underskud, men det har været nødvendigt for, at vi kan bevare vores konkurrencedygtighed, og samtidig øge automatiseringen af arbejdsprocesserne. Den automatisering er vigtig, når det er vanskeligt at tiltrække den nødvendige arbejdskraft. I år forventer vi dog et positivt resultat, siger René Abramsen.

Halvdelen af Gråsten Maskinservices omsætning kommer fra traditionelle underleverandøropgaver med dreje- og fræseopgaver i stål, aluminium, plast og rustfri og værktøjsstål. Den anden halvdel kommer fra udvikling af specialmaskiner og produktionslinjer, der anvendes af danske virksomheder i blandt andet Japan, USA, Tyskland, Vietnam og Thailand samt store dele af Europa.

Grundlæggeren af virksomheden Eskild Abramsen har siden generationsskiftet i 2016 været en del af selskabets bestyrelse, men nu har han valgt at sige stop. I bestyrelsen er han netop blevet afløst af virksomhedskonsulent Thomas Dehnfeld. Bestyrelsen består derudover af René Abramsen, formand og ejer, samt hustruen Malene Lund Abramsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078