23948sdkhjf

MAN Diesel truer med at forlade København

Motorproducenten kan spare millioner i skat ved at flytte uden for hovedstaden.
Hvert år betaler MAN Diesel 3-4 mio. kr. i såkaldt dækningsafgift. Det er en skat, som beregnes af virksomhedens ejendomsværdi fratrukket grundværdi. Det skriver Berlingske Tidende.

Skatten er frivillig for landets kommuner, og det betyder, at ikke alle kommuner opkræver afgiften. Specielt i hovedstadsområdet har kommunerne dog kastet deres kærlighed på afgiften, og her opkræver 21 af 28 kommuner de maksimalt tilladte 10 promille.

Svækker konkurrrenceevnen
Den skæve fordeling af afgifterne falder direktør for MAN Diesel, Lars Peter Olsen, for brystet. Han forklarer til avisen, at koncernen ved at flytte blot få kilometer til fx Køge vil kunne spare de mange millioner i afgiftsbetaling.

- Så det er noget, vi overvejer. Især fordi dækningsafgiften sandsynligvis bare vil stige og stige over de kommende år, hvilket svækker vores konkurrenceevne, siger han til Berlingske Tidende.

Hos Københavns Kommune ser erhvervschef Jacob Brandt nødigt, at virksomheder forlader kommunen på grund af afgiften, men han fastholder, at erhvervslivet får valuta for pengene i form af fx internationale skoler, der gør det lettere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

6.165