23948sdkhjf

Inrotech skal levere svejse-robotter til stor Welcon-udvidelse

Den midtjyske producent af vindmølletårne, Welcon, er gået i gang med en storstilet udbygning af sit produktionsareal i Give, så man får yderligere 30.000 kvadratmeter under tag, og fire nye pladebearbejdnings- og svejseværksteder.

I den forbindelse har Inrotech fået en ordre på nye svejserobotter, der skal bruges til svejsning af vindmølletårne og flydende fundamenter. Det skriver Inrotech på sin hjemmeside.

Når udbygningen er færdig, har Welcon kapacitet til at producere 200.000 tons stål til tårne og 40.000 tons stål til flydende Stiesdal-fundamenter om året.

- Vi er glade for at annoncere, at det langvarige samarbejde mellem vindmølletårn-giganten Welcon og Inrotech blomstrer. Welcons succesfulde produktion med de installerede Inrotech-C&B (Column&Boom) over de seneste år er basis for den nye ordre. Det styrker klart faktummet om at anvende kompleks robotsvejsning i vindindustrien, hvor kvalitet, gennemførlighed og pålidelighed er efterspurgt, siger Thomas Bøgner, sales director hos Inrotech.

Inrotech-C&B er en intelligent svejserobot til krævende svejseprocesser, og kan svejse plader på 15-150 mm i tykkelse.

- Inrotech-C&B-botterne er udstyret med Inrotechs unikke Weldlogic-teknologi, der kører helt automatisk gennem hele processen. Robotten lokaliserer, scanner og analyserer svejserillen og planlægger og udfører derefter svejsningen uden interaktion fra operatøren. Det gør den til en kosteffektiv løsning, og til de største svejsninger kan robotter køre ubemandet i mere end 10 timer, siger Rasmus Faudel, software manager hos Inrotech.

Welcon har brugt svejserobotter fra Inrotech siden 2016, og vil ved udgangen af 2022 have 13 robotter i drift.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079