23948sdkhjf

Prins Joachim besøgte Elmia

Den danske prins lagde onsdag vejen forbi den svenske underleverandør-messe, hvor partnerskabet med Danmark officielt blev indviet.
- En stor del af den danske eksport går til Sverige, og derfor er det sjovt at kunne bidrage til ”nyskabelsen” Danmark som partnerland, sagde prins Joachim.

Partnerlande er en af nyhederne på årets messe. Danske virksomheder har gennem flere år været flittige deltagere på Elmia Subcontractor, og det var derfor ikke nogen tilfældighed, at netop Danmark blev valgt som partnerland.

- Vi er stolte over at have Danmark som partnerland, og det var Danmark, vi ville have, Vi kunne have ventet mange år på dette, sagde messens projektleder Jonas Ekeroth, da han holdt en kort tale i forbindelse med indvielsen.

Han pointerede dog, at messen kun har et fokus; at gøre forretninger. Beregninger viser, at messen årligt genererer forretninger for 18 mia. svenske kr. Målet er, at det tal skal øges yderligere. Et af satsningsområderne er derfor eksport, og partnerskabet med Danmark er en direkte følge af dette.

- Relationerne mellem Danmark og Sverige er stærke, og jeg ønsker både messen og dens udstillere held og lykke, sagde prins Joachim.

Også en række prominente personer deltog i besøget, heriblandt Danmarks ambassadør i Sverige, Kirsten Mallling Biering, samt en række fremtrædende personer fra det officielle Sverige heriblandt landshøvding i Jönköpings län Minoo Akhtarzand.

Forbi dansk fællesstand
Efter indvielsesceremonien var det tid til en rundvisning i udstillingshallen, hvor prinsen fik lejlighed til at møde en række danske og svenske underleverandører.

Også de tre danske fællesstande på messen fik besøg, og her fik en række af udstillerne lejlighed til at give en meget interesseret prins Joachim en grundig orientering vedrørende deres produkter, teknologi og arbejde med at drive en underleverandørvirksomhed i en situation med global konkurrence.

Vejen gik blandt andet forbi virksomhederne Ide-pro og Temponik, som sammen med 25 andre virksomheder udstiller på den danske ambassade og CFU´s fællesstand. Efter mødet udtalte salgschef Mogens Albæk:

- Det var en meget positiv oplevelse og føles som en annerkendelse af det arbejde, vi gør for at udvikle virksomheden teknologisk og markedsmæssigt med henblik på at være i front og bevare dansk Industris konkurrenceevne. Det var en interessant oplevelse at orientere prinsen om vores teknologiske formåen. Det var min fornemmelse, at prinsen var lidt imponeret , og han stillede mange uddybende spørgsmål.

Afslutningsvis deltog prins Joachim i den traditionelle reception på den danske ambassades og CFU´s fællesstand. Han udtrykte sin glæde over at møde en række stærkt engagerede danske virksomheder og ønskede alle en god messe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079