23948sdkhjf

Dansk fællesstand på Elmia Subcontractor 2011

Den danske industri er stadig ikke kommet sig ovenpå den økonomiske krise. Danske virksomheder kan derfor med fordel vende blikket mod eksportmarkederne.
Og mulighederne er ikke langt væk. Lige på den anden side af Øresund, i nabolandet Sverige, forventer man i 2011 en vækst i BNP på 3,8 % sammenlignet med en forventet vækst på 1,5 % i Danmark. Den svenske fremgang viser sig også i industrisektoren, der i hele 2010 oplevede stigninger i ordreindgangen.

Også kapacitetsudnyttelsen er stigende, der efterlyses teknikere og faglærte, og sammen med den geografiske nærhed til Danmark, udgør Sverige et oplagt supplement til hjemmemarkedet for danske virksomheder.

Fællesstand har vokseværk
Derfor arrangerer Danmarks Ambassade i Stockholm og Center For Underleverandører, CFU, igen i år en fællesstand for danske underleverandører på Elmia Subcontractor, som er Nordeuropas største messe for underleverandører.

Efterspørgslen på pladserne var meget stor i 2010, og derfor satses der i år på en endnu større stand med plads til op mod 30 virksomheder. Fordelene ved en fællesstand er mange; blandt andet fælles markedsføring i Sverige, mulighed for sparring med Ambassaden og CFU, erfaringsudveksling med branchekolleger, fælles sociale arrangementer og meget mere. Ambassaden og CFU søger desuden for en række praktiske foranstaltninger.

- De deltagende virksomheder har stor glæde af fællesstanden, og alle plejer at have nye kontakter med hjem fra messen – og ofte også forespørgsler eller ligefrem ordrer, fortæller Knud Hareskov fra CFU.

Godt ry i Sverige
Danske virksomheder er på det svenske marked kendt for at levere høj kvalitet til tiden, hvilket ofte sætter prisen i anden række, når der gøres forretninger mellem de to nationer.

- Danske underleverandører har et godt ry i svensk industri. Konjunkturerne er gode i Sverige, og det bør danske virksomheder sørge for at få mest muligt ud af – både til gavn for dem selv og for det danske arbejdsmarked generelt. En oplagt måde at skabe vigtige kontakter i Sverige er ved at besøge Elmia Subcontractor, fortæller Søren Westerberg fra Ambassaden i Stockholm.

Elmia Subcontractor 2011 foregår i Jönköping d. 8.-11. november. For mere information om arrangementet kontakt venligst Søren Westerberg, Danmarks Ambassade i Stockholm, , 0046 84 06 75 11 eller Knud Hareskov, Center For Underleverandører, , 0045 20 25 32 77.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066