23948sdkhjf

Mindre og mellemstore virksomheder ser mod Sverige

Metal- og Maskinindustriens fællesstand på Elmia Subcontractor er i år fuldt udsolgt.
Efter en hård kriseperiode for danske metal- og maskinvirksomheder er optimismen så småt på vej tilbage. Næste stop for virksomhederne er at genvinde den tabte omsætning, og det betyder et forstærket fokus på eksport – for mange virksomheder til nærmarkederne.

- Optimismen er så småt på vej tilbage. Der er tegn på, at flere metal- og maskinvirksomheder tror på vækst i fremtiden sammenlignet med samme periode i fjor. Men tallene viser samtidig, at kampen om markedsandele strammer til, siger chefkonsulent i Metal- og Maskinindustrien under DI, Christian Eskelund-Hansen.

Vil etablere nye kontakter
- Derfor er der al mulig grund til at have et skarpt øje på omkostningerne, ørerne åbne for hvordan udviklingen finder sted og fingeren på pulsen, så man er i stand til at slå til, når nye muligheder byder sig, siger Christian Eskelund-Hansen.

Af den grund er alle pladserne på fællesstanden, som Branchesamarbejdet mellem arbejdsgiverorganisationerne Provinsindustriens Arbejdsgiverforening, Industriens Arbejdsgiverforening i København og Metal- og Maskinindustrien foranstalter på nordens største underleverandørmesse, Elmia Subcontractor, også udsolgt for længst.

En af de udstillende virksomheder, Dansk Sintermetal, der specialiserer sig i pulverpressede komponenter af forskellige materialer, har øget sit fokus på det svenske marked.

- Elmia Subcontractor er stedet for os at være – både for at holde vores kontakt med eksisterende kunder ved lige, men også for at etablere nye kontakter, udtaler salgs- og logistikansvarlig Pernille Bonde Christiansen fra Dansk Sintermetal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095