23948sdkhjf

Det sker: Et sikkert hit på havnen i Esbjerg

Offshore Center Danmark sætter fokus på sikkerheden i offshoreindustrien ved event 8. oktober.
Leverandører og rådgivningsvirksomheder inden for sikkerhed og sundhed i offshoreindustrien demonstrerer de nyeste løsninger på markedet og drøfter aktuelle udfordringer i branchen, når der 8. oktober arrangeres ”Offshore Action in a Safe Manner”, en kombineret konference og udstilling på havnen i Esbjerg.

Viden- og innovationscenter Offshore Center Danmark står sammen med et netværk af leverandører og rådgivningsvirksomheder bag initiativet, der skal skabe opmærksomhed om det høje sikkerhedsniveau og den megen fokus på sikkerhed og sundhed ved olie- og gasindvinding samt opstilling og drift af havvindmøller.

Høj sikkerhed til havs
- Risikoen for at komme til skade i offshoreindustrien er væsentligt lavere end i andre industrier, også selvom meget arbejde foregår på platforme midt på et blæsende koldt hav eller i toppen af en havvindmølle. Med Offshore Action in a Safe Manner præsenterer vi viden, metoder og udstyr, der har æren for, at sikkerheden på offshore arbejdspladser er imponerende høj, forklarer projektkoordinator Tommy Petersen, Offshore Center Danmark.

Virksomheder som ArbejdsmiljøEksperten, det rådgivende ingeniørfirma Cowi, Maersk Training Esbjerg, FalckNutec, Viking Life Saving Systems og omkring 25 andre virksomheder demonstrerer alt fra sikkerheds- og beredskabstræning til rådgivning, uddannelsesmuligheder og sikkerhedscertificering, og på konferencen drøftes en række udvalgte emner som Risk Management, sundhed på arbejdspladsen og nedbringelse af fravær.

- Vores mål er at gøre Offshore Action in a Safe Manner til en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor vi sætter fokus på offshoresikkerhed, og hvor der vil være mulighed for at opleve udvalgte træningsmomenter, præsentere produktnyheder og ikke mindst skabe nye forretnings-
forbindelser, siger Tommy Petersen.

Aktiviteter på havnen i Esbjerg
Konferencedelen indledes af Energiminister Lykke Friis klokken 9.00 den 8. oktober og foregår ved ArbejdsmiljøEksperten på havnefronten i Esbjerg. Efterfølgende vil der være aktiviteter på udvalgte steder på havnen, og der vil være gratis shuttle bus rundt på havnen.

På turen rundt på havnen kan man blandt andet få en fornemmelse af de ekstreme arbejdsforhold i offshoreindustrien, idet firmaet U-Rope Access demonstrerer udstyr og teknikker til at bevæge sig sikkert rundt på offshore installationer ved hjælp af tovværk. Her får gæsterne på Offshore Action in a Safe Manner også mulighed for at afprøve udstyret og få en ordentlig forklaring på, hvordan det kan være mere sikkert at hænge i et reb end at stå på et stillads.

Der bliver også mulighed for et besøg ved FalckNutecs træningscenter på havnen i Esbjerg; her vil virksomheden demonstrere, hvordan det går til, når personale skal reddes på åbent hav. Der bliver også mulighed for at prøve sikkerhedsdragter og andet sikkerhedsudstyr på egen krop.

Offshore Action in a Safe Manner er forbeholdt fagfolk frem til klokken 15, hvorefter arrangementet åbnes for offentligheden, og alle får mulighed for at se og afprøve udstyr og planlagte øvelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094