23948sdkhjf

Jernstøberi presser skatteministeren

Direktør for jernstøberiet Valdemar Birn sætter tommelskruerne på over for skatteministeren. Lempelser i energiafgifterne skal på dagsordenen, lyder det.
Skatteminister Troels Lund Poulsen har været på besøg hos jernstøberiet Valdemar Birn i Holstebro. Her var meldingen fra direktør Jens Axel Birn klar.

- Hvis der ikke sker lempelser i energiafgifterne, så er det slut med at investere i Danmark.

Det var i forbindelse med et besøg arrangeret af Nordvestjysk Erhvervsråd, at energiafgifterne blev drøftet.

- Det er utroligt vigtigt at gøre opmærksom på, at det afgiftssystem man kører i Danmark, det svækker ligeså langsomt vores konkurrencekraft. Det er absolut ikke noget, der fordrer til at man investerer yderligere i Danmark, siger Jens Axel Birn til p4 Midt & Vest.

Ikke kun Valdemar Birn
Skatteministeren var ikke kun forbi jernstøberiet i Holstebro, men lagde også vejen forbi Cheminova og Triple Nine i Thyborøn - begge energitunge virksomheder - hvor energiafgifterne i sidste ende kan komme til at koste arbejdspladser.

Afgifterne på olie, gas og strøm løber op i rigtigt mange millioner hvert år for de store virksomheder.

- Cheminova har beregnet, at de skal give alle deres medarbejdere en ekstra lønforhøjelse på seks procent. Og for en eksport-tung virksomhed betyder det rigtigt meget, siger direktør Anders Holm, Nordvestjysk Erhvervsråd til TV2 Midt Vest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063