23948sdkhjf

Dansk Overflade Teknik er blevet certificeret i henhold til DASt Richtlinie 022

Som den eneste varmforzinker herhjemme er Dansk Overflade Teknik (DOT) blevet certificeret efter den tyske DASt Rl 022-standard og dermed klar til at hjælpe de danske stålbyggere ind på det tyske marked.
For nogle år siden havde man i Tyskland en række ulykker, hvor fx stadioner og broer kollapsede på grund af revnedannelser i bærende stålkonstruktioner.

På den baggrund nedsatte tyskerne et udvalg, der ved årsskiftet indførte skærpede krav til hele produktionsprocessen omkring præfabrikerede, bærende stålkonstruktioner.

Certificering er nødvendig
- Kravene var overraskende for alle, ikke alene for os, men også for vore kunder og konkurrenter, da det betyder, at man ikke kan levere stål til tyske byggerier, medmindre man er certificeret efter det tyske regulativ. Regulativet er meget omfattende, idet det gælder for alt bærende bygningsstål fra spær til trapper, som i sidste ende skal monteres i et tysk byggeri, oplyser Dansk Overflade Teknik.

Specielt for de nye regler var også, at de blev gennemført uden overgangsperiode, og hos Dansk Overflade Teknik gik man derfor hurtigt i gang med såvel udannelse som godkendelsesprocedure.

- Dansk Overflade Teknik har i forvejen en del salg til det tyske marked og har selvfølgelig holdt øje med processen. Såfremt de danske stålbyggere fortsat skal kunne levere til det tyske marked, var det nødvendigt, at vi som varmforzinkere også kom på banen, derfor kontaktede vi et firma, der kunne certificere os, forklarer Dansk Overflade Teknik.

Ser muligheder i Tyskland
Selve godkendelsen kom i sidste måned, og dermed er Dansk Overflade Teknik klar til en forstærket indsats. Virksomheden forventer, at de skrappere regler vil kaste flere opgaver af sig på det tyske marked. I samarbejde med de danske stålbyggere er man nu i stand til at levere i henhold til de skærpede lovkrav.

Dansk Overflade Teknik er i gang med en vejledning og information til sine kunder, da flere af virksomhedens danske kunder også eksporterer bygningsstål til Tyskland. En del af kunderne er ganske enkelt ikke opmærksomme på de nye krav. Vil man eksportere bærende stålkonstruktioner til tyske bygninger/byggerier, er der ingen vej uden om, oplyser virksomheden.

Øget krav til processtyring og dokumentation
I varmforzinkningsprocessen er der tale om øgede krav til sporbarhed, proces og slutkontrol - alle punkter som DOT i forvejen har stor erfaring med, men efter DASt-regulativet er procesforløbet beskrevet på forhånd, hvorefter det er op til virksomheden at dokumentere hele forløbet ved udstedelse af et produktionscertifikat.

Det er helt naturligt for Dansk Overflade Teknik omgående at tilbyde produktioner efter de nye vilkår. Virksomheden, der i forvejen er kvalitetscertificeret efter ISO 9001 og miljøcertificeret efter ISO 14001, følger konstant de fortsat skærpede krav, der stilles, ikke alene til deres branche, men til hele procesindustrien i almindelighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062