23948sdkhjf

Siemens køber sig ind i Dong-selskab

Siemens har for 860 mio. kr. købt 49 % af aktierne i A2SEA A/S. Det danske energiselskab Dong Energy vil fortsat være hovedaktionær i selskabet.
A2SEA har hjemme i Fredericia og beskæftiger omkring 200 personer. Siemens' mål med engagementet i A2SEA er at fremskynde industrialiseringen af offshore vindkraft. A2SEA vil nu se på mulighederne for at udvide dets installationskapacitet.

- Med vores investering i A2SEA, viser vi vores tydelige dedikation til at styrke fremtiden for offshore vindindustrien, siger Wolfgang Dehen, CEO i Siemens Energy Sector.

- Det er vores mål at fremme industrialiseringen af offshore vindkraft. Sammen med Siemens kan A2SEA bygge fartøjer optimeret til installationen af offshore vindturbiner. Optimering af skibe såvel som processer vil resultere i højere effektivitet, kortere installationstid og forøget værdi for kunden, tilføjer Dehen.

Siemens styrker A2Sea
Niels Bergh-Hansen, koncerndirektør i Dong Energy og bestyrelsesformand i A2SEA, siger:

- Det glæder mig meget, at Siemens bliver medejer af A2SEA. Siemens' deltagelse i A2SEA vil styrke selskabet og realiseringen af strategien om at tilbyde overlegen offshore installationsservice til selskabets kunder.

Aftalen forventes lukket i fjerde kvartal. Tegningsbeløbet, som Siemens skal betale for de nye aktier i A2SEA, er omkring 860 mio. kr., hvilket vil blive betalt i to rater i 2010 og 2011. Investeringen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096