23948sdkhjf

Vaskeanlæg renser plast til genanvendelse

Til august åbner det første kommunale vanskeanlæg, der kan rengøre plast med organisk materiale, så materialet kan genanvendes.

Når danskerne smider kødbakker, remouladetuber og lignende plastikemballage ud, bliver det ofte brændt og brugt til fjernvarme. Da der ikke findes anlæg i Danmark, der kan rengøre forurenet plast, kan det derfor være vanskeligt at genanvende – men det har man tænkt sig at lave om på hos Dansk Affaldsminimering i Langå.

- Vi ser et stort potentiale i at genanvende plastik, der er forurenet med organisk materiale. Derfor bygger vi nu et vaskeanlæg, så den slags plast kan blive rengjort har i landet og genanvendt frem for at blive sendt til forbrænding eller til anlæg uden for Danmark, siger Kim Dalsgaard, der er indehaver af Dansk Affaldsminimering.

Siden 2011 har Dansk Affaldsminimering specialiseret sig i genanvendelse plastaffald fra virksomheder. I dag forarbejder virksomheden cirka 1.200 tons plastik til genanvendelse om året ud fra principperne om cirkulær økonomi, der beror sig på, at plastikken genanvendes af virksomheder i nærområdet.

Hos Dansk Affaldsminimering vil man gerne genanvende plastikken lokalt, hvorfor man nu vil opsætte et vaskeanlæg, der skal rengøre den plastik, der er forurenet med organisk materiale.

Derfor forventer virksomheden en årlig affaldsmængde på omkring 5.000 tons – og en del af det skal komme fra det husholdningsaffald, som borgere i Randers Kommune smider i deres affaldsbeholdere.

Byggeriet af det nye vaskeanlæg i Langå gik i gang i april, og anlægget ventes at stå klar til august.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.364