23948sdkhjf

Nyt kamera fanger plast i fødevarer

Danish Meat Research Institute præsenterede en ny version af DynaCQ på Interpack-messen

Plastmaterialer bliver brugt rigtig mange steder i fødevareindustrien. Operatørerne har handsker på, det meste af emballagen er plast og mange komponenter i produktionen er fremstillet af plast. De risikerer at blive revet i stykker, klemt eller tabt direkte ned i fødevarer, eksempelvis hakket kød.

På grund af den lave densitet i plastmaterialerne er de stort set umulige at detektere i en metaldetektorer eller med røntgen, og det kan være svært for operatører at identificere de små plaststykker på et hurtigt kørende conveyor-bånd.

DMRI præsenterede på Interpack en ny opdateret version af det multispektrale vision-system DynaCQ, der kan opfange lavdensitetsmaterialer som plast på ned til 1,5x1,5 mm. I den opdaterede version er synsfeltet udvidet.

- Vi kan nu undgå plast i fødevareproduktionen, og det kan være rigtigt svært at opfange, når et lille stykke af en handske er revet ned i en fødevare. Samtidig er omkostningerne ved at tilbagekalde fødevarer blevet større i takt med, at fødevarevirksomheder hurtigere risikerer at havne i en shitstorm, siger Niels Toftelund Madsen, sektionsleder for måleinspektion ved Danish Meat Research Institute (DMRI).

Tilbagekaldelse er dyrt
Han peger på, at forbrugere i dag reagerer voldsommere end for 10 år siden

- Vi har opdateret DynaCQ, så den kan anvendes i flere produktionsanlæg for både pakket og upakket kød. Den kan detektere op til 60 meter i minuttet, og forsinker derfor ikke produktionen. I dag er det svært at sætte pris på en tilbagekaldelse, fordi det også rammer virksomhedens brandværdi, og det er dyrt. Men tilbagebetalingstiden er på omkring et år, siger Niels Toftelund Madsen.

Nyt testlaboratorium
På Interpack fortalte DMRI også om deres nye testlaboratorium, hvor maskinbyggere og end-users kan teste nye maskiner, opskrifter eller produkter i et realistisk produktionsmiljø med frost- og kølerum.

- Det er ikke mange steder i verden, du kan teste i så realistiske miljøer. Ofte vil maskinbyggere teste i varme miljøer, fordi de ikke har adgang til kølefaciliteter. Det har vi, samtidig med, at vi har alle vores eksperter siddende på kontorer lige ved siden af vores testlab, siger Mari Ann Tørngren, senior konsulent hos DMRI.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078