23948sdkhjf

Aktiviteten halveret hos Aco Funki

Den midtjyske producent af staldinventar fik stort underskud i 2009. I 2010 vil man nærme sig et nulresultat.
Finanskrisen ramte Aco Funkis kunder hårdt, og det smittede af på deres investeringslyst og dermed også på Herning-virksomheden, der oplevede en nedgang i aktiviteten på hele 52 % i 2009.

Virksomhedens bruttofortjeneste endte på 19,4 mio. kr. mod 33,6 mio. kr. i 2008. Resultat før skat blev et minus på 23,0 mio. kr., hvilket stort set var identisk med -22,6 mio. kr. året før.

Øget fokus gennem omstrukturering
- Året 2009 var præget af et historisk lavt aktivitetsniveau. Den verdensomspændende finanskrise med markant faldende jordpriser specielt i Danmark prægede investeringslysten i svineproduktionen i 2009, skriver Aco Funki i sit regnskab.

2009 bød derfor også på markante rationaliseringer hos Herning-virksomheden, og moderselskabet Severin Ahlmann Holding G.m.b.H. har skudt 10 mio. kr. ind i selskabet til at gennemføre en omstrukturering. Det betyder, at man i fremtiden vil fokusere på et kerneproduktprogram inden for fodring, inventar samt en række komponenter såsom gulvsystemer og krybber.

Rationaliseringerne betyder også, at virksomhedens ledelse forventer et væsentligt bedre resultat i 2010. På baggrund af et uændret aktivitetsniveau forventer man et resultat på 0 til -3 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079