23948sdkhjf

Sanistål køber Carl F

Sanistål får med overtagelsen af Carl F adgang til helt nye forretningsområder. Også internationalt kommer Sanistål til at stå stærkt.
Carl F A/S der er markedsledende i Danmark inden for dør- og vinduesbeslag, befæstelse og værktøj til tømrer- og snedkerbranchen, er torsdag blevet opkøbt af Sanistål.

- Med købet har Sanistål ikke bare overtaget en veldrevet og velfungerende virksomhed med en samlet omsætning på en mia. kr. - vi har også fået udvidet vores medarbejderstab med 564 dygtige medarbejdere med stort fagkendskab, forklarer adm. direktør i Sanistål, Christian B. Lund og fortsætter:

- Opkøbet af Carl F kommer til at betyde en lang række fremtidige fordele. Først og fremmest får vi tilført et stort nyt forretningsområde med nye produkter, nye kundegrupper - og en stærk international placering. Desuden har Carl F 12 butikker, der vil styrke vores geografiske dækning specielt på Sjælland. Vi får en lang række indkøbssynergier, og på e-handelsområdet kan vi udnytte vores stærke position til at styrke Carl F.

Stærkeste leverandør til byggebranchen
-Som markedsleder i Danmark inden for dør- og vinduesbeslag, befæstelse og værktøj til tømrere og snedkere er Carl F et rigtig stærkt brand med en lang række stærke kompetencer. Eksempelvis har virksomheden en stærk projektafdeling til byggesager og Carl F´s produktkatalog, der tjener som tømrernes og snedkernes ”blå bibel”. Med Saniståls og Carl F's byggedivisioner bliver vi tilsammen Danmarks stærkeste leverandør til byggesektoren, slår Christian B. Lund fast.

Ud over dør- og vinduesbeslag sælger Carl F låse- og adgangssystemer til industrien, det offentlige samt det private erhvervsliv. Desuden har virksomheden en verdenskendt designlinje, d-line, med dørhåndtag, beslag, badeværelsestilbehør mv. tegnet af anerkendte arkitekter. Endelig besidder Carl F en høj international anerkendt kompetence indenfor beslag til den træforarbejdende industri.

Et godt match
I ledelsen af Carl F glæder man sig over at være blevet en del af Sanistål-teamet.

- Vi ser det som en positiv udvikling for Carl F, og en enig chefgruppe ser et stort potentiale i sammenlægningen - både i relation til gennemførelsen af vores strategier og til de synergier, der på længere sigt kan komme ud af dette nye partnerskab. Der er ingen tvivl om, at Sanistål og Carl F passer godt sammen i forhold til vores aktiviteter. Det er nok det bedste match, vi kunne få og vil medvirke til at styrke såvel Carl F som Sanistål, påpeger adm.dir. Hans Christian Petersen, Carl F.

Konkurrencemymdighederne skal sige ok
Købesummen for aktiekapitalen udgør 500 mio.kr. og den foreløbigt opgjorte goodwill ved transaktionen udgør i størrelsesordenen 385 mio.kr.

Sanistål forventer, at købet af Carl F kun vil påvirke resultatet før skat i 2007 marginalt på grund af initialomkostninger, mens resultatpåvirkningen i 2008 forventes at udgøre 25 til 35 mio.kr., og i de efterfølgende år 45 til 50 mio.kr. pr. år.

Overtagelsen sker med virkning fra 1. januar 2007 og på grund af selskabernes størrelse skal købet godkendes af Konkurrencemyndighederne.

Opkøbet betyder, at Sanistål får i alt omkring 2.300 medarbejdere, og virksomheden forventer en omsætning i størrelsesordnen 6 milliarder.

Kilde: Sanistaal / www.sanistaal.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156