23948sdkhjf

Nordjysk virksomhed forventer job med EU-millioner

PowerCon i Hadsund har udviklet en strømforsyning til krydstogtskibe. Produktet har stort eksport-potentiale og har modtaget 18 mio. kroner i støtte fra EU
PowerCon i Hadsund har udviklet en landstrømforsyning, der gør det muligt at levere strøm til blandt andet krydstogtsskibe, når de ligger i havn. Med den kan skibene koble sig til det lokale el-net, hvilket fjerner udledningen fra skibenes forbrændingsmotorer.

I dag bruger skibene store mængder diesel eller skibsbrændstof i hjælpemotorer til at opretholde driften, selv når de "kun" ligger i havn.

For rederierne er det forbundet med store omkostninger at opretholde driften ved brug af skibsbrændstof, når skibene ligger i havn. Og derfor forventer PowerCon, at der vil være stor efterspørgsel efter produktet i såvel Europa som på globalt plan.

Mindre forurening
Desuden er PowerCons landstrømforsyning en bedre løsning for miljøet. Landstrømforsyningen reducerer ikke kun brugen af brændstof til gavn for rederiernes økonomi, men reducerer også den støj- og luftforurening, som skibene forårsager, når de ligger i havn. Og fordi mange havne ønsker at benytte havnearealerne til bebyggelse og rekreative områder, forbedrer landstrømforsyningen også muligheden for byudvikling i havneområder.

PowerCon er en etableret leverandør af løsninger til strømkonvertering inden for vindenergisektoren, men med udviklingen af landstrømforsyningen til krydstogtsskibe håber PowerCon at kunne nå nye markeder inden for den maritime sektor.

Hurtigere tempo
Medejer i PowerCon, Peter Castberg Knudsen forklarer, at det økonomiske bidrag fra EU gør det muligt at udvide virksomheden i et hurtigere tempo, end det ellers er muligt for en virksomhed som PowerCon.

Samtidig understreger Peter Castberg Knudsen, at pengene fra EU ikke har været den eneste vigtige faktor for PowerCon. Samarbejdet med nye partnere om test og udvikling af en strømforsyning har også stor betydning, fordi det giver virksomheden mulighed for at spille en anden rolle på markedet.

- PowerCon har nu mulighed for at udvikle sig fra at være en ingeniørvirksomhed, der leverer designopgaver og produkter til andre virksomheder, til at blive en virksomhed med udvikling og salg af egne produkter, forklarer Peter Castberg Knudsen.

Nye arbejdspladser
PowerCon forventer, at den nye løsning i løbet af de første to år vil skabe 3-5 nye arbejdspladser, og at løsningen de efterfølgende to-fem år vil kunne skabe op til 25 nye arbejdspladser.

EU støtter projektet, fordi PowerCon med landstrømforsyningen har udviklet et godt produkt med både et kommercielt potentiale og en samfundsmæssig nytteværdi. Michael Klitgaard, der er bestyrelsesformand for NordDanmarks EU-kontor, siger i den forbindelse:

- Hvis man som virksomhed skal opnå EU-støtte, er det helt afgørende, at man har et produkt, som ikke bare er en god forretning for en selv. Produktet skal også have en nytteværdi for samfundet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063