23948sdkhjf

Høje zinkpriser har trukket overskuddet ned

Høje zinkpriser har trukket overskuddet ned for Dansk Overflade Teknik, der har hovedsæde i Fasterholt syd for Herning. Trods prisstigningerne på råvaremarkedet er overskuddet hos koncernen alligevel steget med knap 13 mio. kr.
Dansk Overflade Teknik er i 2005/06 kommet frem med et koncernresultat på knap 16,5 mio. kr. efter skat. Et resultat, der er i overensstemmelse med forventningerne, men som samtidig har været præget af betydelige omkostningsstigninger på især zink.

Zink er absolut nødvendigt for Dansk Overflade Teknik, der rustbeskytter store og små emner ved bl.a. varmforzinkning. De store prisudsving kan dermed betragtes som en særlig risikofaktor, da prisstigningerne kun i relativt begrænset omfang kan regnes ind i prisen på det færdige produkt.

Koncernen blev etableret pr. 1. maj 2002 som en fusion mellem Herning Galvanisering A/S, Dansk Overfladeteknik A/S, Fatserholt, FJ Varmforzinkning A/S, Fjerritslev og Køge og i 2003 kom Middelfart Galvanisering A/S også under kappen.

Koncernen forventer for næste regnskabsperiode øget omsætning og resultat som følge at forøget synergi mellem de enkelte produktionsenheder. Der vil i den kommende periode være en særlig opmærksomhed rettet mod zinkpriserne, og koncernen vil overveje behovet for at disponere zink på lang sigt for at kunne begrænse risikoen for at lide under de store prisudsving endnu engang.

Kilde: Årsrapport 2005/06 http://www.kob.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11