23948sdkhjf

Flere plastordrer kommer fra maskin- og metalbranchen

Jysk plastvirksomhed oplever en stigning på ordrer, der før blev lavet i rustfrit stål

Dan Hill Plast A/S i Hornsyld har gennem de sidste par år oplevet, at størstedelen af henvendelser om nye plastemner kommer fra metal og maskinindustrien.

Virksomheden har lavet en opgørelse over henvendelser i perioden marts 2015 til november 2016, og her tegner Metal og Maskin industrien sig for den største andel af henvendelser med 39 procent af det samlede antal.

Til sammenligning er den næstmest repræsenteret branche Kontor med 25 procent (kategoriseringerne er lavet ud fra Arbejdstilsynet branchekategoriseringer).

Tallene viser også, at der er sket en stigning i efterspørgslen på plastløsninger indenfor beholdere, tanke, spande og afskærmninger, der før har været produceret i rustfrit eller lakeret stål. Disse emner tegner sig for 43 procent af alle virksomhedens henvendelser i perioden.

Robust materiale
Virksomheden har specialiseret sig i rotationsstøbning, og direktør Peder Madsen mener, at denne metode kan være en af årsagerne til den stigende efterspørgsel. Metoden er især en fordel til organiske og atypiske faconer, og da tanke og beholdere er lukkede / helstøbte, er de derfor velegnede til rotationsstøbning.

Selve plastmaterialet, oftest PE, er meget modstandsdygtigt overfor syrer og baser, hvorfor det er meget brugbart til fx kemikalie og brændstoftanke.  

- Plast skal ikke overfladebehandles som lakeret stål, og det mister heller ikke farven, hvis det bliver ridset. Ved stål vil man opleve at maskindelen begynder at ruste, men med dele i plast sker det ikke. Til maskiner der bruges udendørs, fx entreprenør- og landbrugsmaskiner er skærme og udvendige dele på maskinen i plast fordelagtige ved sammenstød eller mindre påkørsler, da plasten giver sig, beskytter maskinen og efterlader den uden buler eller tydelige ridser, siger Peder Madsen.

Han tilføjer, at formomkostningerne ved rotationsstøbning er relativt lave og emnerne kan produceres med indstøbe elementer. Det gør processen velegnet til at lave mindre serier af varierende omfang og udformning, hvilket også kan have en betydning for efterspørgslen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.565