23948sdkhjf

Avis: Kapitalfond købte Svendborg Brakes på værst tænkelige tidspunkt

Det kan blive særdeles vanskeligt for kapitalfonden Doughty Hanson at lånefinansiere sidste sommers køb af Svendborg Brakes.
Der var for alvor gang i budkrigen, da Doughty Hanson sidste sommer overtog Svendborg Brakes for 3,4 mia. kr . Kapitalfonden var sammen med 60 andre bydere interesserede i den danske vindmølle-underleverandør, og det var med til at drive prisen i vejret. Købet blev betalt kontant, og efter planen skulle finansieringen hentes på et senere tidspunkt ved at belåne virksomheden. Det skriver Børsen.

Men her dukker problemerne op. Doughty Hanson købte underleverandøren på det værst tænkelige tidspunkt sidst i august. Umiddelbart efter smækkede bankerne kasserne i, og den nok så berømte finanskrise havde taget sin begyndelse. Samtidig vurderes værdien af selskaber inden for vindmølleindustrien generelt at være faldet med 25 % siden købet, og de to ting kombineret gør det i dag problematisk for Doughty Hanson at lånefinansiere hele købet.

Ifølge Børsens beregninger betyder den faldende selskabsværdi, og et anslået overpris på ca. 600 mio. kr. tilbage i august, at Svendborg Brakes i dag reelt har en værdi af 2,1 mia. kr. Samtidig anslår avisen, at kapitalfonden i bedste fald vil kunne belåne 60 % af selskabet værdi, som dermed svarer til 1,3 mia. kr., hvilket betyder, at 2,1 mia. kr. af Doughty Hansons formue nu står bundet i Svendborg Brakes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062