23948sdkhjf

Amerikansk firma flytter produktionen til Danmark

Amerikanske Piper Environmental Group, som producerer løsninger til rensning af forurenet grundvand, rykker sit globale hovedkontor og produktion til Præstø.
Region Sjælland var på jagt efter nye og billigere metoder til at rense store grundvandsforureninger. I USA fik regionen kontakt til Piper Environmental Group, der er specialiseret i løsninger til rensning af grundvand. De var samtidig på udkig efter et sted til at udvikle nye metoder. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Danmark og Præstø blev hurtigt interessant at kigge mod for Piper. Et effektivt samarbejde med regionale og nationale aktører og Danmarks førerposition inden for vandteknologi var afgørende for Pipers beslutning:

- Danmark er førende i Europa inden for vandrensning og en ledende eksportør af vandteknologi. Derfor var det en let beslutning at flytte til Danmark og etablere os i Præstø, udtaler Jane Piper, direktør i Piper Environmental Group ApS.

- Jeg ser frem til at kunne skrive ”Made in Denmark” på vores produkter og kunne bruge vores nye base i Danmark til at udvide vores aktiviteter i Europa og resten af verden. Jeg er meget taknemmelig for samarbejdet med Region Sjælland og den støtte og rådgivning om etablering i Danmark, som vi har modtaget fra Invest in Denmark og Copenhagen Capacity. De har vist vejen og gjort processen smidigere, end vi havde forudset, fortsætter Jane Piper.

Det er gået hurtigt
I Region Sjælland er man glad for at kunne tiltrække udenlandsk interesse og konkrete investeringer. Regionen har åbnet en ny testgrund ved Stengårdens losseplads i Hvalsø, som netop skal åbne op for at skabe innovative samarbejder med virksomheder og universiteter, forklarer regionsrådsformand Jens Stenbæk:

- Vi håber, at testgrunden kan tiltrække mange mulige samarbejdspartnere med interesse i at oprense forurening. Vi er stolte af, at vi allerede kan præsentere en stor udenlandsk partner, der har fokus på at udvikle de nyeste metoder og teknologier til oprensning og vælger at flytte sin produktion fra USA til Region Sjælland, siger han.

Samarbejdet mellem Piper Environmental Group og Region Sjælland er gået hurtigt. Allerede nu har man fundet nye løsninger og metoder til at rense grundvandet, og Piper Environmental Group ApS har på testgrunden etableret et vandrensningsanlæg, hvor ozon nu anvendes til at rense det pesticidforurenede grundvand.

40 nye arbejdspladser
Samlet forventes investeringen af Piper Environmental Group at medføre omkring 40 nye job i Vordingborg Kommune inden for de næste tre år i forbindelse med etableringen af hovedkontoret og et joint venture mellem Piper Environmental Group og Vandteknik ApS.

Piper Environmental Group planlægger at producere ozonsystemer i Region Sjælland og herfra eksportere til markeder i Europa, Asien og USA, hvor der er en stor efterspørgsel efter veldokumenterede, bæredygtige og effektive løsninger. Ansøgning om patentrettigheder er allerede igangsat i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078