23948sdkhjf

De producerer milliarder af mikroskopiske emner

AH Metal Solutions i Allerød producerer små komponenter til høreapparater og medico-industrien.
Hos AH Metal Solutions kan de ikke nøjes med at regne i hundredetusinde eller millioner, når det kommer til antallet af emner, der forlader produktionen.

Sidste år blev der sendt omkring 1,5 milliarder emner ud af de 4.500 kvadratmeter produktionslokaler i Allerød nord for København. Værktøjsvirksomheden med 45 ansatte udvikler og konstruerer værktøj til produktion af mindre præcisionsstansede, bukkede og dybtrukne mikroemner til alt fra insulinpenne, EKG-elektroder, og høreapparater. Nogle af de mindste emner til høreapparater er ned til 0,4 millimeter i længden og har en tolerance på ned til 0,01 millimeter på dele af emnet.

- Vi sælger vores små komponenter til hele verden. Vi sender hvert år mere end 300 millioner emner til Asien. Vores målsætning er at komme over to milliarder emner årligt i løbet af de kommende år, siger Jesper Høvelskov, administrerende direktør og ejer af virksomheden.

Det vil betyde, at virksomhedens omsætning runder 50 mio. kr.

Hård prioritering
I en tid, hvor priserne på små metalemner er udsat for hård priskonkurrence, handler det om at prioritere. Det er de ikke bange for hos AH Metal Solutions, der blev stiftet af værktøjsmageren Arne Høvelskov for snart 40 år siden.

- Vi har igennem en længere årrække satset strategisk på mikrokomponenter til høreapparater og medico-industrien, hvor vi allerede har opbygget mange kunder og kompetencer. Lyd og lys bliver et nyt område, som vi gerne vil ind på i fremtiden. Vi har stærke traditioner for produktion af lyd og lys i Danmark, og det vil vi gerne udnytte. Vi har eksempelvis udviklet små komponenter til LED-lys, og det tror jeg, vi kommer til at se meget mere af i fremtiden, siger Jesper Høvelskov.

Når man producerer til medico-industrien og høreapparat-sektoren, så skal antallet af fejl gerne nærme sig nul procent - hver gang. Og når man som AH Metal Solutions producerer enorme mængder emner, så er der ikke plads til at foretage løbende stikprøvekontroller af emner.

Forlænget levetid
- Når vi producerer så mange emner, så handler det om at begrænse nedetiden maksimalt og sikre en så stabil og lang levetid på værktøjet som muligt. Da vi begyndte at fræse i hårdmetal, kunne værktøjet holde en standtid på cirka otte timer. I dag har vi forlænget den levetid til op til tre måneder, siger Jesper Høvelskov.

I stedet laver AH Metal Solutions løbende kvalitetskontrol af deres værktøjer og maskiner.

CNC-stansemaskinerne er fra Bruderer, Yamada og Haulick Ross. Selvom de fleste har en del år på bagen, så kører de solide stansemaskiner upåklageligt, og ofte kører de uafbrudt 24 timer i døgnet flere måneder ad gangen. På flere af stansemaskinerne har AH Metal Solutions bygget robotløsninger på, så produktionen af de små emner kører automatisk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125