23948sdkhjf

Maskinfabrikken Metalteknik ruster sig til fremtiden

Den nordsjællandske underleverandør har netop investeret i et nyt, 6-akset bearbejdningscenter.
Der er tale om et Mazak Integrex dreje/fræse-center med 3 meter Iemca stanglader.

- Det kan producere emner op til 66 mm i diameter fra stang og op til 1 meter i længden. Vi er vant til at lave 5-akset bearbejdning, men nu kan vi lave emnerne færdige i én arbejdsgang, så den er en lille smule mere avanceret end de maskiner, vi allerede har, forklarer Henrik Pedersen fra Maskinfabrikken Metalteknik.

- Vi producerer mange dele i Duplex-rustfast stål til offshore- og marineindustrien i blandt andet Norge, og det er for eksempel det, vi skal bruge bearbejdningscentret til, tilføjer han.

Rent størrelsesmæssigt kan Mazak’en ikke følge med virksomhedens eksisterende maskinpark, som kan bearbejde emner helt op til 700 mm i diameter, men alligevel giver investeringen god mening, forklarer Henrik Pedersen

- Indtil krisen i 2007/2008 kørte vi automatdrejning og masseproduktion af mindre emner, men så skulle alle pludselig købe fra Kina. Så ændrede vi konceptet og satte store maskiner ind og begyndte at lave store emner. Inden for det sidste års tid er der dog blevet en ny efterspørgsel efter de mindre emner – det er som om, kunderne begynder at tage det hjem til Europa igen.

- Der er også et ønske fra vores kunder om at kunne få produceret mere komplicerede dele, og derfor er vi nødt til at investere i tidsvarende udstyr, inden vi begynder at tilbyde det, siger Henrik Pedersen.

Udover den nye 6-aksede Mazak har Metalteknik inden for det sidste år ligeledes udvidet med to CNC-automater med stangkapacitet op til ø50 mm. Dermed kan man tilbyde kunderne CNC multi-bearbejdning på i alt 10 dreje/fræselinjer udrustet med ABB-robotter.

- Vi klarer os rimeligt – man bliver ikke rig på det her, men man kan have en fornuftig forretning. Hvis man er supereffektiv, kan man sagtens konkurrere med tyskerne og de andre europæiske producenter om de her opgaver, lyder det fra Henrik Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079