23948sdkhjf

Dong Energy vil etablere knudepunkt for havvind i England

Dong Energy er klar med planer om at investere adskillige millioner britiske pund i etableringen af Storbritanniens største drifts- og vedligeholdelsescentral for havvind i Grimsby i det østlige England.
Hvis det nye anlæg bliver godkendt, skal det bygges i Grimsbys havneområde Royal Dock. Det oplyser Dong Energy i en pressemeddelelse.

I første omgang skal det servicere de tre havmølleparker Westermost Rough, Race Bank og Hornsea Project One. Anlægget vil have kapacitet til at servicere endnu flere havmølleparker ud for den engelske østkyst.

Sætter en ny standard
Den kommende driftscentral vil transformere den måde, vindmølleparker serviceres på, idet den vil fungere som udgangspunkt for højteknologiske servicefartøjer med plads til op til 60 besætningsmedlemmer og teknikere. Fartøjerne er beregnet til længerevarende ophold på havet. Driftscentralen vil også rumme et omfattende havkoordinationscenter, som døgnet rundt kan servicere havvindaktiviteter over hele Storbritannien og udover landets grænser.

Brent Cheshire, landechef for Dong Energy UK, siger:

- Den nye driftscentral i Grimsby er banebrydende og vil sætte en ny standard for, hvordan vi servicerer havmølleparker. Den vil skabe både direkte og afledte job i Humber-regionen samt muligheder for den lokale forsyningskæde.

- Tiltaget er et udtryk for vores tillid til den britiske havmølleindustri og understreger vores engagement i Humber-regionen, hvor vi frem mod 2019 forventer at have investeret omkring 6 mia. britiske pund, tilføjer han.

High-tech skibe
Det nye anlæg vil blive opført ved siden af det eksisterende drifts- og vedligeholdelsesanlæg for Westermost Rough på arealer, som skal lejes af Associated British Ports.

Dong Energy chartrer en række nye og avancerede servicefartøjer, også kaldet SOV'er, som skal arbejde ud fra den nye driftscentral. SOV'erne bliver leveret af Østensjø Rederi og er designet af Rolls-Royce. Den første SOV ankommer mod slutningen af næste år for at indgå i en gradvis indfasning af den nye central. Skibet skal i første omgang understøtte drifts- og vedligeholdelsesarbejdet på Race Bank, Dong Energy's 580 MW store havmøllepark, der i øjeblikket bliver opført 27 km ud for Norfolks og Lincolnshires kystlinjer.

/he/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.445