23948sdkhjf

Kendt milliardær investerer i fynsk robotkomet

Blue Ocean Robotics har fået endnu et skud kapital.
For et par uger siden kunne Blue Ocean Robotics afsløre, at en lokal investor havde skudt godt 10 mio. kr. ind i den fynske virksomhed.

Nu har yderligere en gruppe investorer skudt godt 40 mio. kr. i selskabet, og dermed kan Co-CEO Claus Risager melde ”alt udsolgt” i den kapitaludvidelse, selskabet satte i gang før sommerferien.

Lokale investorer
Der er tale om en gruppe af lokale investorer med Leasy-milliardæren Niels Thorborg og tidligere chef hos blandt andet Carlsberg og Kims, Jørn Tolstrup Rohde, i spidsen.

Afslutningen af anden investeringsrunde er ensbetydende med at 28,3 procent af virksomheden nu ejes af eksterne investorer. De sidste 66,7 procent ejes fortsat af de tre grundlæggere, Co-CEO's og partnere, Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard, og de tre stiftere forventer at videreføre selskabet uden afgørende ændringer i den daglige drift eller organisation.

- Det er en stor glæde og tilfredsstillelse for os som stiftere af virksomheden at opleve den store begejstring for og tilslutning til vores virksomhed og forretningsmodel. Vi ser frem til at få taget hul på bestyrelsesarbejdet og på de mange spændende tiltag, der ligger foran os i den kommende tid. Kapitaltilførslen, og ikke mindst de samarbejdsmuligheder det har givet, giver os også mulighed for at realisere planer, der hidtil har været uden for rækkevidde, udtaler grundlæggerne af Blue Ocean Robotics; Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard, som tilføjer:

- Med den etablerede gruppe af investorer på plads er vi klar til, at sætte fart på flere projekter, som indgår i vores RoBi-X-program samt på vores internationale udvidelse med joint venture franchises i USA, Europa og Asien. Det afgørende for os i investeringsprocessen er de menneskelige ressourcer, der kommer med, og som bliver en del af bestyrelsen, og den tætte dialog vi nu kan have med vores investorer i forhold til yderligere ekspansion og kommercialisering af vores robotteknologi.

Nye markeder skal accelereres
En del af investeringen skal bruges på udvikling af virksomhedens internationale domæne i områder som USA, Kina, Sydøstasien og Europa.

- Jeg har haft en positiv dialog med ejerne bag Blue Ocean Robotics igennem nogen tid, og jo mere indsigt jeg fik i virksomheden, desto mere overbevisende fremstod den. På få år er virksomheden etableret med partnere i mere end 10 lande, og Blue Ocean Robotics har et stort potentiale for at skabe meget interessante spin-out selskaber. Så jeg ser et betydeligt internationalt vækstpotentiale, og jeg ser frem til aktivt at tage del i bestyrelsesarbejdet, siger Jørn Tolstrup Rohde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.355