23948sdkhjf

Stort underskud hos Sanistål

Nedskrivninger af aktiebeholdninger og goodwill resulterede i røde tal hos Sanistål i årets første tre kvartaler.
Sanistål koncernen realiserede i perioden et resultat før skat (og før nedskrivning på aktier og goodwill) på -4,2 mio. kr. mod 92,5 mio. kr. i samme periode i 2007. Resultatet er som forventet og skyldes den internationale finanskrise og den dermed følgende opbremsning i den samfundsøkonomiske udvikling, der betyder, at man har foretaget en revurdering af værdiansættelsen af beholdningen af aktier i Brødrene A&O Johansen A/S og af goodwill vedrørende Carl F International A/S.

- Revurderingen har resulteret i en nedskrivning af aktieposten med 215,3 mio. kr. til aktiernes indre værdi og en nedskrivning af goodwill med 100 mio. kr., hvorefter der ikke længere vil være indregnet goodwill, som relaterer sig til Carl F International A/S. Da disse nedskrivninger skal indregnes i resultatopgørelsen i henhold til IFRS, medfører de i et resultat før skat i perioden på -319,5 mio. kr., skriver Sanistål i sit kvartalsregnskab.

På den positive side kan Sanistål notere en omsætningsvækst på 584,3 mio. kr. svarende til en stigning på 12,6 % i forhold til samme periode i 2007. Heraf er 7,8 % organisk vækst. Samtidig er der realiseret en tilfredsstillende vækst og øgede markedsandele i Danmark i segmenterne Byg, Industri og Stålindustri.

I Carl F-segmentet har man derimod oplevet nedgang. Carl F International A/S, som er under omstrukturering efter udskillelsen af den danske forretning, har realiseret et utilfredsstillende underskud på 58,0 mio. kr., hvoraf en del skyldes omkostninger til omstruktureringen. Der er i alt gennemført omkostningsreduktioner, som betyder, at omkostningerne i 2009 vil blive ca. 40 mio. kr. lavere end i 2008.

På baggrund af de skuffende regnskabstal har Sanistål valgt at nedjustere de økonomiske forventninger. Tidligere har man udtrykt en forventning om et koncernresultat før skat for hele 2008 i niveauet 0-40 mio. kr., hvoraf resultatet af driften af alle koncernens aktiviteter forventedes at ligge mellem -20 og -40 mio. kr., mens avancer på salg af ejendomme forventedes at udgøre 40–60 mio. kr.

Sanistål vurderer nu, at den ugunstige samfundsøkonomiske udvikling vil give en negativ påvirkning på salg, bruttoavance og ”Stålprisudvikling” i fjerde kvartal, samtidig med at det stigende renteniveau forøger renteomkostningerne, og logistikomkostningerne fortsat er på et højt niveau. Det ventes tilsammen at forringe årets resultat af driften i koncernens selskaber med 50-60 mio. kr. i forhold til det tidligere forventede.

Samlet forventer koncernen et underskud før skat i 2008 på mellem 355 og 395 mio. kr., hvoraf driftsunderskud og hensættelser udgør 100–120 mio. kr., nedskrivninger på aktier og goodwill 315 mio. kr. og ejendomsavancer 40-60 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093