23948sdkhjf

Sanistål nedjusterer igen og fyrer logistikchef

Stigende vækst i moderselskabet kunne ikke dæmme op for tilbagegangen i datterselskabet Carl F International A/S samt Saniståls baltiske selskaber.
Sanistål koncernen realiserede i perioden et resultat før skat på 2,8 mio. kr. mod 83,5 mio. kr. i samme periode i 2007. Forventningerne til halvårsresultatet var et beskedent positivt resultat, men resultatet er dårligere end forventet på grund af et negativt resultat i datterselskabet Carl F International A/S og i de baltiske selskaber, samt et reduceret resultat i det associerede selskab Brødrene A&O Johansen A/S. Moderselskabets resultat og resultaterne i de øvrige dattervirksomheder er som forventet.

I alt havde koncernen en omsætningsvækst på 15 % til 3,488 mia. kr. og af disse var de 7,7 % organisk vækst. Der er realiseret en tilfredsstillende vækst og øgede markedsandele i Danmark i segmenterne Byg, Industri og Stålindustri, mens Carl F-segmentet oplever afmatning. For sidstnævnte endte det med et utilfredsstillende underskud på 28,3 mio. kr. Resultatet i øvrige dattervirksomheder er et samlet overskud på 10,6 mio. kr. imod 18,0 mio. kr. i første halvår 2007. Derudover betyder den økonomiske tilbagegang i Brødrene A&O Johansen A/S, hvor Sanistål har en aktiepost, at halvåret er negativt påvirket af aktiebesiddelsen i selskabet med ca. 10 mio. kr.

På den baggrund har Sanistål valgt at nedjustere forventningerne til årsresultatet fra den oprindelige forventning om et koncernresultat før skat i niveauet 20–50 mio. kr. Samlet ventes nu et koncernresultat før skat i 2008 i niveauet 0-40 mio. kr., hvoraf resultatet af driften af alle koncernens aktiviteter forventes at ligge mellem -20 og -40 mio. kr., mens avancer på salg af ejendomme forventes at udgøre 40–60 mio. kr.

I en særskilt meddelelse til Fondsbørsen meddelte Sanistål mandag, at logistikchef Ole Graversen fratræder sin stilling med omgående virkning, og at ansvaret for koncernens logistik overdrages til administrerende direktør Christian B. Lund.

- Organisationen har med Ole Graversen i spidsen udført et stort arbejde med at gennemføre den omfattende omstrukturering af selskabets danske logistikstruktur. Processen er imidlertid ikke forløbet økonomisk tilfredsstillende, og bestyrelsen har derfor besluttet at opsige samarbejdet med Ole Graversen med det kontraktmæssige varsel på 12 måneder, skriver Sanistål.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094