23948sdkhjf

Egebjerg-opkøb luner hos ACO Funki

Den midtjyske producent af staldinventar voksede kraftigt i Danmark i 2015.
2015 blev et godt år for Herning-virksomheden ACO Funki. På trods af krisen i landbruget blev det til en vækst i omsætningen på 16 procent.

Bedst gik det på det danske marked, hvor virksomheden voksede med hele 68 procent, men også eksporten, som udgør 80 procent af ACO Funkis aktiviteter, steg med 3 procent.

Fremgangen var dog forventet, beretter administrerende direktør Lene Bryde, der betegner resultatet som tilfredsstillende.

- Vi implementerede Egebjerg International, som vi overtog i slutningen af 2014. Det var en virksomhed på størrelse med os selv, og aktiviteten flyttede til Herning inden udgangen af 2014. Så det er synergien fra den overtagelse, der har været med til at give os den vækst. Den synergi vi forventede, har vi faktisk formået at indfri 100 procent, forklarer Lene Bryde.

Derudover var 2015 også året, hvor ACO Funki etablerede en ny Service og Montage-afdeling med otte kørende servicemontører, og salgskontor med salg af reservedele til svineproducenter. Det er et strategisk skridt i retning af at komme tættere på svineproducenterne og en sikring af god service på de tekniske produkter.

Det er et tiltag, der skal være med til at sikre væksten fremadrettet. For også i 2016 kalkulerer ACO Funki med vækst, selv om der er svære betingelser i markedet.

- Vores forventninger er stadig, at vi skal have vækst, men som det ser ud lige nu, sker der ikke så meget inden for landbrugssektoren i Danmark. Mange folk er afventende. Vi laver en masse tilbud og har rigtig travlt i vores tilbudsafdeling lige nu, men det kniber med investeringerne hos kunderne, siger Lene Bryde, der derfor kigger mod udlandet for at finde væksten i 2016.

- 80 procent af vores afsætning er eksport, og vi er heldige at have salgsselskaber rundt omkring i Europa. Vi forventer, at der kommer noget fra Østeuropa, og vi forventer selvfølgelig også, at der kommer noget fra vores aktiviteter i Asien, slutter hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063