23948sdkhjf

Industrien er klar til DM i Skills

Når undervisningsministeren torsdag skyder de årlige danmarksmesterskaber i håndværk, DM i Skills 2016, i gang, vil flere industrifag end nogensinde være repræsenteret.
Danmarksmesterskaberne i håndværk, DM i Skills, skydes torsdag i gang af undervisningsminister Ellen Trane Nørby. Lørdag eftermiddag vil statsminister Lars Løkke Rasmussen kåre danmarksmestrene inden for hele 36 erhvervsuddannelser. Ud over konkurrencerne kan publikum i løbet af de tre dage opleve og prøve kræfter med en stor del af paletten af erhvervsuddannelser. Det går løs i Messe C i Fredericia, og der forventes flere end 50.000 besøgende.

Industriens Uddannelser er i år repræsenteret med otte uddannelser, hvilket er flere end nogensinde før, og det er ingen tilfældighed. Efterspørgslen på faglært arbejdskraft på industriens område er betragtelig, og ifølge en analyse lavet af DI, står Danmark allerede overfor i 2025 at mangle 44.000 faglærte.

Mangel på arbejdskraft flytter job til udlandet
Den store mangel på faglært arbejdskraft fylder meget i virksomhedernes bevidsthed. Og hvis der ikke sker noget nu, vil det påvirke det danske arbejdsmarked betydeligt.

- Efterspørgslen på faglært arbejdskraft i Danmarks industrivirksomheder er stor allerede i dag. Hvis vi ikke gør noget nu, står vi overfor at være i underskud med 30.000 faglærte i 2025 alene inden for de tekniske områder. Det vil betyde tab af vækst og arbejdspladser og kan medføre, at virksomheder flytter deres produktion andre steder hen end i Danmark, siger Lone Folmer Berthelsen, erhvervsuddannelseschef i DI og formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg.

Særligt på det tekniske område er manglen stor, hvor faglærte uddannelser som industritekniker, værktøjsmager og automatiktekniker er stærkt eftertragtede. På mange uddannelser er der stort set jobgaranti, og der er gode lønninger i sigte med et svendebrev i hånden.

Procesoperatør med for første gang
Som noget nyt deltager Industriens Fællesudvalg med uddannelsen procesoperatør. Det er første gang, at udvalget har en uddannelse med ved DM i Skills.

- Der er stor efterspørgsel på procesoperatører. DM i Skills er en mulighed for at vise dette vækstområde frem. Publikum får virkelig mulighed for at opleve, hvor spændende uddannelsen til procesoperatør er, og forhåbentlig kan det være med til at inspirere mange og vække øget interesse for området, siger Pia Maul Andersen, forhandlingssekretær i 3F og næstformand i Industriens Fællesudvalg.

DM i Skills 2016 afholdes den 4.-6. februar i Messe C i Fredericia. I alt deltager 36 konkurrencefag og 20 demonstrationsfag. Industriens Uddannelser deltager med konkurrencefagene industritekniker, automatiktekniker, klejnsmed og personvognsmekaniker. Desuden kan man opleve demonstrationsfagene værktøjsmager, procesoperatør, karrosseritekniker og teknisk designer.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078