23948sdkhjf

Robot halverer produktionstiden hos bordpladeproducent

Bila Service leverer en renoveret robotcelle i et projekt til håndtering af bordplader ved limning af laminatkanter.
- Med tilknytning af en robot har vi fået en langt kortere payback-tid på projektet, og vores konkurrenceevne er betydeligt styrket, da vi nu kan producere billigere og hurtigere, fortæller Jesper Sørensen, production manager hos DFI-Geisler.

DFI-Geisler stod med produktion af en bordpladeserie af laminat, der var meget løntung og med mange processer. De ønskede derfor at effektivisere og rationalisere de mange processer, der indgik ved limning af kanter på bordplader med et af virksomhedens kantlimeranlæg. Tidligere håndterede to medarbejdere limningsprocessen. Én medarbejder ilagde manuelt de tunge bordplader i kantlimeren, hvorefter en anden medarbejdere manuelt både vendte bordpladerne med en løfteåg og skubbede dem henad tilknyttede rullebaner.

Renoveret robot samarbejder med kantlimer
Efter at DFI-Geisler havde talt med kantlimer-leverandøren, og uden at stå med et potentielt automatiseringsforslag blev en løs snak om effektiviseringsmuligheder med leverandøren og Bila Service til en reel løsning på projektet.

Valget faldt på en investering i en renoveret robot leveret af Bila Service, der skulle indgå i et samarbejde med kantlimeranlægget. Jesper Sørensen fortæller om investeringen:

- En brugt robot havde det helt rette investeringsomfang for os og var den bedste løsning til prisen. Vi har stor tillid til Bila Service, der dagligt er ”husets serviceleverandør”. De har leveret en renoveret robot, der fremstår som ny på både ydeevne og udseende - og ovenikøbet med garanti.

Halvering af både mandskab og produktionstid
I dag er mandskabsbehovet reduceret med 50 procent, hvor kun en medarbejder nu kan håndtere hele limningsprocessen. Tilknyttede medarbejdere har været involveret i hele automatiseringsprocessen blandt andet ved besøg og introduktion hos kantlimerproducenten. Værkfører Kim Østergaard uddyber:

- Medarbejderne har været meget positive om automatiseringen. De kunne blandt andet se gode muligheder i at få bedre ergonomiske forhold, og i at overarbejde ikke længere var nødvendigt for at kunne følge med i produktionen.

Derudover er produktionstiden af bordpladerne i projektet også næsten halveret:

- Vi har oplevet en enorm forandring, da vi er gået fra en produktionstid på syv dage til nu kun fire dage. Det gælder, fra produktionen er startet op, til bordpladen er klar til forsendelse. Samtidig har vi fået en fremtidssikret løsning, der er fleksibel og har mulighed for at fordoble vores kapacitet, konstaterer Jesper Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062