23948sdkhjf

Værfter får ny reparationschance

De danske værfter har fået håb om alligevel at kunne få del i arbejdet med at vedligeholde søværnets 53 skibe de kommende syv år.
Kammeradvokaten mener, at arbejdet skal sendes i EU-udbud - hvilket ville betyde, at også udenlandske værfter kunne byde ind på opgaven, der omregnet giver arbejde til flere hundrede ansatte i de syv år.

Men et privat EU-advokatkontor var af den modsatte opfattelse, og nu har partierne bag forsvarsforliget besluttet, at arbejdet ikke i denne omgang skal sendes i EU-udbud, siger det nordjyske folketingsmedlem for socialdemokraterne, Bjarne Laustsen til DR Nordjylland.

Erhvervs- og vækstministeriet skal nu se på sagen og skal så melde tilbage til Forsvarsudvalget, om der er en smutvej i udbudsreglerne.

- Vi er meget optaget af at holde arbejdet herhjemme. Organisationen Danske Maritime siger jo, at der er arbejde i op til 2.000 mandeår over den syvårige periode, siger Bjarne Laustsen.

Bjarne Laustsen mener ikke, at Danmark behøver at være dukse på det her område.

- Vi bør gøre lige som andre lande og meddele, at af nationale og sikkerhedsmæssige årsager, så beholder vi reparationerne på søværnets skibe hjemme hos os selv.

Et nationalt udbud af vedligeholdelsen af søværnets skibe vil primært kunne gavne fynske og nordjyske reparationsværfter - samt deres underleverandører.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094