23948sdkhjf

Olsen Metaltrykkeri vil ind i flyindustrien

Den sjællandske virksomhed har allieret sig med Scion DTU for at få det sidste skub, der skal kvalificere dem til at kunne levere til den teknisk krævende flyindustri.
Hvis alt går vel, kan Olsen Metaltrykkeri i 2017 kalde sig leverandør til flyindustrien. Går drømmen i opfyldelse, kan det fordoble virksomhedens omsætning og være med til at åbne døre til helt nye markeder. Det skriver DTU på sin hjemmeside.

- Vi blev kontaktet af en international virksomhed, der producerer flyturbiner til et af de førende flyselskaber i verden, som eventuelt kunne være interesseret i et samarbejde. Men de stillede nogle helt andre spørgsmål end dem, vi er vant til at få fra vores kunder, siger direktør hos Olsen Metaltrykkeri, Stig Nalbandian.

Parret med forskere
Flyindustriens skrappe kvalitetskrav og krav om sporbarhed var en stor hurdle for Rødovre-virksomheden, der blandt andet skulle anskaffe sig et AS9100-certifikat. Derfor henvendte Stig Nalbandian sig hos Scion DTU, hvor han kom med i Viden som Vækstmotor-projektet.

Projektet skal parre mindre og mellemstore virksomheder, der har en teknologisk udfordring, med forskere og studerende fra universitet. Olsen Metaltrykkeri blev parret med lektor Thomas Howard og postdoc Tobias Eifler samt to ingeniørstuderende.

- Vi hjælper virksomhederne med at strukturere den viden, de allerede har, og bruge den til at identificere, hvad de kan gøre for at optimere arbejdet. Til slut konstruerer vi et strategisk værktøj, som de kan bruge fremadrettet, forklarer Tobias Eifler.

Trods en indledende skepsis har Stig Nalbandian været godt tilfreds med samarbejdet. De to ingeniørstuderende, der var tilknyttet projektet, var undervejs ude hos virksomheden og indsamle data om alt, der kunne påvirke produkterne i negativ retning, og det blev efterfølgende reduceret til fire faktorer, som de sammen med forskerne udviklede en strategi ud fra.

Efterfølgende er den ene af de to studerende, Mathias Rask Møller, faktisk blevet ansat som udviklingsingeniør i virksomheden, og selv om det endnu ikke har sikret fly-ordren, har det resulteret i andre ordrer – blandt andet et nye produkt til General Electric som netop er blevet afleveret.

Originalartikel: http://www.dtu.dk/Nyheder/Nyhed?id=c87e9...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062