23948sdkhjf

Hydrema underskriver samarbejdsaftale med Nexter

Franske Nexter Systems indgår aftale med Hydrema om leverancer til køretøjet VBCI, der er med i opløbet om at blive Danmarks næste pansrede mandskabsvogn.
Under overværelse af den franske ambassadør i Danmark, M. François Zimeray, underskrev den franske virksomhed Nexter Systems tirsdag en samarbejdsaftale med nordjyske Hydrema.

Samarbejdsaftalen blev underskrevet af Philippe Burtin, administrerende direktør for Nexter Systems, og Jan Werner Jensen, administrerende direktør i Hydrema.

De to virksomheder har dermed forpligtet sig til et integreret samarbejde vedrørende montagen af Nexter’s mandskabsvogne i Danmark.

Med partnerskabsaftalen vil Nexter støtte Hydrema i opsætning og drift af en produktionslinje i Hydremas faciliteter i Støvring. Her vil den endelige montering og konstruktion af de danske VBCI’er blive udført, hvis Nexter vælges af forsvaret til at levere de nye mandskabsvogne.

Nexter og Hydrema har allerede indgået en lignende aftale om vedligeholdelse af Nexters artilleri Caesar, hvis denne vælges af forsvaret i det igangværende udbud om indkøb af nyt artilleri.

Ud over dette centrale partnerskab med Hydrema har Nexter indgået industrielle samarbejdsprojekter med næsten 40 danske virksomheder, der på forhånd er udvalgt som leverandører eller er integreret i Nexters globale forsyningskæde. Firmaer som TenCate, Prodan, AKS, Multicut, Linak, og Weibel er allerede blevet tildelt kontrakter i 2014 til andre ordrer uden for Danmark.

Den samlede værdi af produktion og teknologi, der overføres til Hydrema er forhåndsgodkendt af Erhvervsstyrelsen. Nexter er overbevist om, at hvis VBCI vælges, vil det opfylde mere end 60 procent af sine potentielle modkøbsforpligtelser gennem direkte projektaktiviteter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125