23948sdkhjf

Aalsrode Smede og Maskinfabrik går i udvidelsestanker

Pladsen er blevet for trang hos den østjyske underleverandør, der derfor planlægger at bygge en ny maskinhal.
Gennem de seneste år har Aalsrode Smede og Maskinfabrik investeret heftigt i maskinparken. Senest har man overtaget en anden lokal maskinfabrik, som også var underleverandør til metalindustrien.

- Ejeren valgte at lave en kontrolleret lukning af sin virksomhed lige efter sommerferien, og vi har overtaget maskiner og mandskab. Dermed er vi oppe på 15 cnc-maskiner, siger indehaver Brian Basse fra Aalsrode Smede og Maskinfabrik.

- Det var en mulighed for os for at få godt mandskab og gode maskiner til en fornuftig pris. Vi overtog tre mand i købet, og med dem er vi oppe på 75 ansatte, tilføjer han.

Vil samle produktionen i Grenå
Med tilgangen af maskinerne er den østjyske underleverandør dog løbet ind i et nyt problem: pladsen er ved at blive for trang til de mange maskiner. Samtidig er produktionen delt ud på to adresser i henholdsvis Grenå og landsbyen Aalsrode.

- Derfor har vi planer om at bygge et nyt maskinværksted her på Fabriksvej. Det vil vi for at frigive noget plads til bearbejdning og også til vores svejserobotter, hvis det bliver nødvendigt, forklarer Brian Basse.

- Vi har lige fået byggetilladelsen, og det betyder, at vi får cirka 1.000 kvadratmeter ekstra, og dermed kan vi samle hele vores produktion her, hvor vi får 6.500 kvadratmeter under tag. Vi skal have de sidste maskiner og medarbejdere flyttet fra Aalsrode her til Grenaa, fortsætter han.

Produktionsapparatet er up to date
Han har dog ikke aktuelle planer om yderligere udvidelser af maskinparken, som i dag tæller alt fra vandskærer, plasmaskærer, valser, presser og fræsere til svejserobotter.

- Vi har virkelig investeret meget i maskinparken de sidste fem år. Det år, hvor det gik heftigst for sig, investerede vi et tocifret millionbeløb, fortæller Brian Basse.

- Vi har altid sagt, at vi skal være klar, når krisen er ovre. Det kan ikke nytte, at man sparer sig gennem krisen, og når opsvinget så kommer, så står man med de samme, gamle maskiner. Vi bliver nødt til at have produktionsapparatet up to date, selv om der er krise, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094