23948sdkhjf

Østjysk underleverandør har fået hul på det norske offshore-marked

Aalsrode Smede og Maskinfabrik er gennem de seneste tre år gået målrettet efter det norske offshore-marked, og nu begynder resultaterne for alvor at vise sig.
Den norske offshore-branche er ekstremt krævende, og netop det faktum kan sikkert få mange, danske virksomheder til at tage flugten hjem igen. Hos Aalsrode Smede og Maskinfabrik forholder det sig dog anderledes.

Grenå-virksomheden har en lang track record inden for vindmølleindustrien, hvor flere store producenter er at finde på kundelisten. Netop den erfaring har man brugt til at trænge ind på offshore-markedet.

- Vindmølleproducenterne har giver os en stor håndsrækning, når det gælder udviklingen af vores kvalitetsstyring, og det har hjulpet os til at tage det næste skridt ind i offshore, fortæller Brian Basse, indehaver af Aalsrode Smede og Maskinfabrik.

Langt, sejt træk
For den østjyske underleverandør startede offshore-offensiven for tre år siden, men man måtte også erkende, at det kræver tid og ihærdighed at trænge igennem til de norske kunder.

- Det er et langt, sejt træk, og man skal have en utrolig tålmodighed for at komme ind på det norske marked. Derudover er konkurrencen hård, og man skal levere på alle kvalitetsparametre. Dem vi leverer til er enorme koncerner med store dokumentationsafdelinger, som sidder og kontrollerer alt, hvad vi laver, forklarer Brian Basse.

Klar til større opgaver
For Aalsrode Smede og Maskinfabrik har det tålmodige arbejde dog givet bonus. Projektlisten tæller i dag opgaver på blandt andet Goliat i Sydkorea, Heidrun i Norge og så videre og flere er på vej, da Grenå-virksomheden hele tiden byder ind på nye projekter.

- Gennem Djurs Wind Power er vi for eksempel med i et projekt med andre lokale virksomheder, hvor vi prøver at komme ind på felterne ved Alta og Hammerfest oppe i Finmarken, forklarer Brian Basse.

Han vurderer, at offshore-opgaverne i dag fylder cirka 10 procent af den samlede produktion, men den andel forventer han vil stige i de kommende år i takt med, at der kan vises flere referenceprojekter frem.

- Vi er med ved bordet nu. Vi har haft gode succeser med hasteopgaver for offshore-industrien, som ofte efterspørger leverandører, der kan levere med det samme, og det har givet nogle plusser i bogen, siger Brian Basse, der dog også ser muligheder for nye typer af opgaver.

- Vi har leveret en del forskellige konstruktioner med en vis kompleksitet. Primært til kunder inden for vindindustrien – 72 6 x 6 x 6,5 meter og 72 tons færdig bearbejdet testbænk til vindmøller (500 ruller svejsetråd af 15 kg - 7,5 tons svejsetråd), men vil faktisk gerne have lignende eller større opgaver. Derudover oplever vi, at flere og flere kunder gerne vil have, at man leverer varen færdiglavet, og det gælder også i offshore-branchen. Derfor kunne det være sjovt også at byde ind på montagen af nogle af de projekter, vi laver, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.347