23948sdkhjf

Sanistål: Markedet er udfordrende

På trods af vækst i omsætningen er indtjeningen under pres hos stål-, vvs- og teknik-grossisten.
For årets tre første kvartaler realiserede Sanistål en omsætning på 3,259 mia. kr. mod 3,209 mia. kr. i samme periode 2013. Omsætningsfremgangen er ifølge stål-, teknik- og vvs-koncernen resultatet af et fortsat arbejde med målrettede salgsindsatser. Udviklingen er dog hæmmet af udfordrende markedsforhold.

- Bygge- og anlægsbranchen er fortsat kendetegnet ved svage markedsvilkår. Det danske vvs-marked er i årets tre første kvartaler faldet med 2 procent i forhold til sidste år, men faldet er aftagende. Prognoserne for den fremtidige markedsudvikling er usikre. Markedsudviklingen medfører et fortsat pres på indtjeningen i Danmark, skriver Sanistål i sit kvartalsregnskab.

- Industrien i Danmark har vist beskeden fremgang. Væksten på de europæiske nærmarkeder er vigende, hvilket fremadrettet kan få indflydelse på det danske marked. Stålmarkedet er fortsat udfordrende, hvilket fører til en presset indtjening. I tredje kvartal 2014 har stålpriserne dog stabiliseret sig, om end på et lavere niveau end sidste år, lyder det videre.

Resultat af primær drift (EBIT) udgjorde 46 mio. kr. i årets første tre kvartaler mod 62 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultat før skat endte på 21 mio. kr. mod 49 mio. kr. i de første tre kvartaler af 2013.

På den baggrund fastholder Sanistål forventningerne om et resultat af primær drift (EBIT) i 2014 på 70-100 mio. kr. Resultatet forventes dog at blive i den lave ende af intervallet, idet stålpriserne mod forventning ikke er øget i andet halvår 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094