23948sdkhjf

Europæisk vækstpause medfører fald i eksporten

Faldende eksporttal bekræfter, at den europæiske væksthåndbremse stadig er trukket
Eksporten faldt med 2,7 procent fra juli til august. Nedgangen skal dog ses i lyset af en stor positiv påvirkning fra oliehandel måneden før, og renser man herfor, er eksporten faldet med 1 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Eksporten til de vigtige danske nærmarker i EU er faldet med 1,7 procent over de seneste tre måneder, mens eksporten til Brasilien, Rusland, Indien og Kina – de såkaldte BRIK-lande – trods et fald i august er steget med 3,5 procent de seneste tre måneder.

- Det europæiske marked er tydeligvis sat på vækstpause. Det gør det svært for virksomhederne for alvor at få gang i eksporten. Og det er til skade for væksten i dansk økonomi, siger Allan Sørensen, der er chefkonsulent hos DI, og konstaterer i samme ombæring af udviklingen er skuffende:

- Eksporten har tabt momentum og udviklet sig meget svagt over det seneste års tid, siger Allan Sørensen.

Økonomisk fremgang på verdensplan
Chefkonsulenten slår sig dog til tåls med, at der fra de seneste internationale prognoser lyder meldinger om økonomisk fremgang på verdensplan, mens væksten i Europa fortsætter i et lavt tempo.

- Vi må dog håbe på en mere markant stigning i den europæiske vækst, da det har stor betydning for den danske eksport, siger Allan Sørensen.

Han peger på, at selv en vækst i eksporten til EU på blot 1 procent svarer til, at der skal være en fremgang i salget til Kina på 14 procent for at have samme effekt på dansk eksport målt i milliarder kroner.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079