23948sdkhjf

Dancoat investerer i ny ovn

Med baggrund i øget efterspørgsel fra blandt andet vindmølle-industrien samt olie- og gasindustrien har Dancoat investeret i Europas største CIR tørreovn fra Netek IR System.
IR ovnen måler 12x7x6 meter og kan rumme mange af de emner, Dancoat arbejder med. Disse emner afvaskes og sand- stålblæses, inden de eventuelt bliver metalliseret og coatet. Herefter ville en normal tørretid og sluthærdning vare op til fem døgn, men med den nye CIR-ovn vil processen være afsluttet efter to-tre timer.

Samtidig forventer Dancoat også, at den nye ovn vil give bedre produkter, idet hærdeprocessen forbedrer vedhæftningen væsentligt samt den indre styrke i malingen og dermed kvaliteten på slutproduktet.

De umiddelbare fordele ved at anvende katalytiske infrarøde stråler til hærdeprocessen er for Dancoat, at den er flammeløs, at den reducerer energiforbruget, og at den samlede hærdetid kan reduceres med 60-80 procent.

Desuden medfører brugen af ovnen en reduktion af de organiske forbindelser (VOC), som findes i malingen. Disse miljøbelastende forbindelser kan indgå i hærdeprocessen og vil i den forbindelse blive oxideret og dermed blive til uskadelige stoffer.

Dancoat ser frem til at tage det nye anlæg i brug i september, og dermed kunne tilbyde kunderne en bedre overfladebehandling på kortere tid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094