23948sdkhjf

Automatik 2014 skudt i gang

På slaget 9.00 kunne professor Lars Hein erklære årets Automatik-messe for åben.
Traditionen tro var der taler fra både arrangører og udstillere ved messe-åbningen. Administrerende direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen, indledte med at trække paralleller til middelalderens markeder, hvor bønderne kom ind fra landet for at sælge deres varer. Han kunne dog også konstatere, at der var sket en del siden middelalderens markeder, og at nutidens ”markedspladser” var præget af kodeord som tillid, tryghed, samarbejde, innovation og inspiration.

- Den gode stemning, som vi fornemmer på den professionelle markedsplads, skal vi holde fast i. Mødet mellem mennesker på den professionelle markedsplads går aldrig af mode, lød det traditionelle mantra fra Georg Sørensen.

Virksomhederne har ansvaret
Herefter tog formand for BIA og administrerende direktør for Bürkert-Contromatic, Aage Dam, ordet. Han havde fået til opgave at byde velkommen på udstillernes vegne. Han pointerede, at automation er et højaktuelt emne og et nøgleord, hvis produktionen skal fastholdes i Danmark.

- Det er naturligvis af stor betydning, at der skabes de bedste rammevilkår, at vores infrastruktur er optimal, og at vi har de bedst kvalificerede medarbejdere for at øge vores konkurrenceevne. I den sidste ende er det dog op til virksomhederne selv at tage de nødvendige tiltag for at øge produktivitet, pointerede Aage Dam.

- For at implementere strategien om øget produktion i Danmark er vi nødt til at automatisere yderligere – specielt i de små og mellemstore virksomheder, hvor der stadig er et stort behov for automatisering. De større virksomheder er nået længere med at automatisere, men hvis mange andre virksomheder automatiserer deres processer, så bliver de mere konkurrencedygtige. En sidegevinst man ofte ser i denne proces er, at man får bedre mulighed for at styre kvaliteten, fortsatte han.

Robotterne stjæler (ikke) vores arbejde
Herefter var det professor Lars Hein, der havde fået til opgave at stå for den officielle åbning af messen. I sin åbningstale tog han også på en historisk rundtur for at understrege, hvor svært det er at spå om den teknologiske udvikling, og nævnte blandt andet den tjekkiske forfatter og samfundskritiker Karel Čapek, der allerede i 1920’erne opfandt udtrykket robot og forudsagde, at de en dag ville gøre oprør mod menneskene.

- Robotterne har ikke gjort oprør – endnu. Men ”når de nu ikke tager vores liv, så tager de jo nok vores arbejde fra os” – denne supplerende spådom har mange efterfølgende været parat til at fremføre, sagde Lars Hein.

- Ved åbningen af Automatik 2014 kan vi imidlertid glæde os over, at heller ikke disse forudsigelser holder stik – fordi erfaringerne viser, at for danske virksomheder betyder automatik flere arbejdspladser, bedre konkurrenceevne og mere meningsfyldt arbejde til de ansatte. Når I som udstillere og besøgende på Automatik 2014 mødes om de nyeste trends og teknologier inden for industriel automatisering, procesautomatisering, hydraulik og pneumatik, robotteknologi og transmissionsteknologi, så repræsenterer I et meget betydningsfuldt potentiale i udviklingen af vores erhvervsliv og vores velfærd. Og det gælder, hvad enten man ser ”automatik” som produktteknologier eller produktionsteknologier – den ene mands produkt er den anden mands produktionssystem, forklarede Lars Hein.

Automatik 2014 finder sted i Brøndbyhallen til og med torsdag den 11. september.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094