23948sdkhjf

Store byggeprojekter kræver miljø-ISO

Der bliver ikke gået på kompromis hos Skanska, som stiller høje krav til forsyningskæden.
Vil man eksempelvis levere en stålkonstruktion, som i sidste ende skal bruges i et af Skanskas byggeprojekter, så skal man være ISO 14001-certificeret eller arbejde systematisk og veldokumenteret med et tilsvarende miljøledelsessystem, fortæller Jacob Gade er projektudviklingschef i den danske afdeling af koncernen.

- Vi synes, det er vigtigt, at vi tager ansvar. Det er vores projekt i sidste ende, derfor bekymrer vi os også om det, der foregår ude i sidste led, siger han.

Og yderste led kan være den, der fremstiller bygningsstålet. Et nærmere led kan være smedevirksomheden, som svejser en ståltrappe. Skanska stiller krav om miljøledelse af en vis standard i alle led. Først stiller man kravet til den entreprenør, som løber med det enkelte projekts totalentreprise. Det er dernæst totalentreprenørens ansvar at gennemleve kravet hele vejen igennem forsyningskæden.

- Vi er en global virksomhed, som stiller høje krav i alle lande, vi er repræsenteret i. Vi stiller krav socialt og miljømæssigt. Vi vil gerne have, at folk kommer sikkert hjem fra arbejde, siger Jacob Gade.

Og derfor går man ”overhovedet ikke på kompromis”, som Jacob Gade udtrykker det. Heller ikke selv om de mange kontroller og krav kan virke umiddelbart fordyrende.

- En certificering gør, at man har styr på sine processer og får et bedre projekt, som er mere lønsomt, siger han.

Både eksternt og internt sender Skanska kontrollanter rundt for at sikre sig, at de udstukne miljøstandarder overholdes. Kontrolbesøgene kan finde sted i alle led, også hos underleverandører i yderste led.

- Der kan være kemikalier, som måske er lovlige at bruge i forhold til lovgivningen, men hvor vi har valgt, at det ikke må bruges i Skanska projekter.

Artiklen er en del af temaet Miljøcertifikat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079