23948sdkhjf

"Først kom kunderne og tjekkede vores miljø"

Blücher og Randers Tandhjulsfabrik er blandt de virksomheder, som for nylig er blevet miljøcertificeret. Her er fordelene ved at få diplom.
- Vi oplevede, at flere kunder efterspurgte, om vi var certificeret, og til det spørgsmål svarede vi nej, fortæller Mogens Winther Jørgensen, som er teknisk direktør hos Blücher.

Derfor tog den vestjyske producent af afløbsløsninger konsekvensen af efterspørgslen i 2013 og lod sig certificere efter miljøstandarden ISO 14001.

- Vi havde sågar haft kunder, der kom og auditerede os i miljøledelse, fordi vi ikke var miljøcertificeret, siger Mogens Winther Jørgensen.

Ifølge ham vil Blücher gerne vise, at man er en virksomhed med holdning, men også indadtil har man kunnet mærke effekterne. Arbejdsmiljøet er styrket.

- Vi har fået mere styr på rutiner og arbejdsgange, og omgåelse med kemikalier er sat i system. Når en medarbejder får fat i en bøtte, så er han sikker på, hvad det indeholder, siger Mogens Winther Jørgensen.

ISO 14001 kræver blandt andet, at man som virksomhed nedbringer energiforbruget, og det har Blücher realiseret med flere tiltag. Elbelysningen er skiftet ud med, og man har installeret en varmeveksler, som udnytter varmen i den luft, som fabrikshallen ventilerer ud.

- Det har også givet os et større luftskifte og har således også været en god investering i arbejdsmiljø, siger Mogens Winther Jørgensen.

Politiske grunde fornemmes
En anden virksomhed, som i årenes løb har mærket en stigende interesse er Randers Tandhjulsfabrik, som også valgte at blive certificeret i 2013. Det gjorde man efter en årrække, hvor han ifølge direktør Søren Fischer allerede havde overholdt miljøprincipperne i ISO 1400 i vid udstrækning i mange år. Miljøbevidsthed fylder meget, bedyrer han.

- Vores natur har vi pligt til at passe på, så vores børn kan få nye kartofler og høre lærken slå sin trille, siger Søren Fischer, som heller ikke skjul på, at det er en forretningsmæssig nødvendighed.

- Det kommer til at betyde mere og mere på markedet, at vi har det miljøcertifikat, vurderer Søren Fischer.

Han fornemmer, at aftagernes grunde til at kræve certificering typisk er politiske.

- Vi hører dem sige, at de har nogle nationale målsætninger på miljø- og klimaområdet, de gerne vil opfylde, og det synes jeg er godt. Vi havde en kunder, der ikke bare mødte op med en indkøbschef, men også med en kvindelig miljøchef, som ville kontrollere, om vi var en virksomhed, man kunne handle med, og det kunne de sagtens, fordi vi har certificeringen.

Og høje krav fra aftagerne byder Søren Fischer kun yderst velkomment hos Randers Tandhjulsfabrik.

- De virksomheder, som kommer og stiller krav, er vi glade for at handle med, for de gøre vores virksomhed bedre. Næste gang kan vi sige til en kunde, at sådan noget har vi selvfølgelig i orden.

Artiklen er en del af temaet Miljøcertifikat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078