23948sdkhjf

Generationsskifte i ingeniørvirksomhed

Stifteren af Kirkholm Maskiningeniører A/S, Kjeld Bruno Pedersen, døde den 19. marts i en alder af kun 54 år, men et planlagt generationsskifte sikrer, at hans forretningsfilosofi lever videre i virksomheden.
Med rettidig omhu sikrede Kjeld Bruno Pedersen fremtiden for sin ingeniørforretning, længe inden han blev uhelbredeligt syg og det er nu en ny generation, der har overtaget ledelsen. Ny administrerende direktør er Nicolai Tolstrup (32) (foto) og Rasmus Just (31) har ansvaret for rådgivningsaktiviteterne på Sjælland.

Planlagt gennem flere år
Generationsskiftet i Kirkholm har været planlagt i flere år. Processen indledtes for tre år siden med Kjeld Bruno Pedersen tilbud om medejerskab til Nicolai Tolstrup og Rasmus Just. Nicolai Tolstrup har nu overtaget størstedelen af Kjeld Bruno Pedersens resterende aktier i virksomheden, mens en ekstern investor har overtaget resten.

Kjeld Bruno Pedersen grundlagde Kirkholm Maskiningeniører i 2000. Som udviklingspartner har Kirkholm siden leveret viden, arbejdsmetoder og ressourcer på det maskintekniske område til et bredt spektrum af industrivirksomheder, blandt andet inden for fødevare-, offshore- og militærindustrien. Virksomheden har kontorer i Skanderborg og Hørsholm, der i alt beskæftiger knap 30 maskiningeniører og konstruktører.

- Det var vigtigt for Kjeld at opbygge et Kirkholm, der ikke var afhængigt af ham. Derfor satte han generationsskiftet i gang i meget god tid. En beslutning, der har vist sig at være mere relevant, end nogen af os kunne have forudset. Heldigvis er organisationen stadig inspireret af Kjelds måde at tænke forretning på; fokus på høj kvalitet i rådgivningsarbejdet og redelighed i alle aspekter af virksomheden. Det er først og fremmest det, der er arven efter Kjeld. Og den vil vi tage vare på, siger Nicolai Tolstrup, administrerende direktør.

Kjelds vision lever videre
Både Nicolai Tolstrup og Rasmus Just fremhæver Kjeld Bruno Pedersens betydning som mentor for organisationen. Hans tilgang til virksomhedsledelse, rådgivning og forretningsudvikling vil fortsat omdrejningspunktet for udviklingen af Kirkholm som toprådgiver på sit felt.

- Vi vil arbejde videre med Kjelds vision for Kirkholm som et kompetencecenter for dansk industri. Kirkholm er i vækst, og vi har klare mål for forretningsudviklingen i de kommende år. Vores strategi er at fastholde fokus på Kirkholms kernekompetence som rådgiver inden for mekanik. Og vi vil fastholde Kjelds tilgang til opgaven: Kirkholm skal fortsat være en god og attraktiv arbejdsplads med mulighed for personlig og professionel udvikling, siger Rasmus Just, direktør Sjælland, og refererer Kjeld Bruno Pedersen:

"Gennem at stræbe efter at være de bedste på vores område opnår vi vækst og øget værdi for vores kunder, ansatte og ejere – og vi tror stærkt på, at vejen til fremragende resultater er kortere, når du har det sjovt undervejs,” Kjeld Bruno Pedersen, 1959-2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111