23948sdkhjf
Del siden
Kursus

CE-mærkning i henhold til Maskinforordning (EU) 2023/1230

I alt DKK 9.950 ekskl. moms
Periode(r)
11. juni 2024 12. juni 2024
4. september 2024 5. september 2024
29. oktober 2024 30. oktober 2024

Et koncentreret kursus, der sikrer, at man kender de relevante regler og krav omkring CE-mærkning af industrielle maskiner og anlæg ifølge Maskinforordningen/Maskindirektivet - AFHOLDES BÅDE I AARHUS OG TAASTRUP

CE-mærkning - regelsæt og praktisk brug

Ofte sammensættes anlæg af mange forskellige leverancer, og ofte er der tvivl om, i hvilket omfang der skal CE-mærkes, og hvem der har ansvaret for at CE-mærke de sammenbragte maskiner og robotter, der skal integreres i produktionen. På dette kursus lærer man at afgøre, hvad der skal CE-mærkes, hvornår og efter hvilke direktiver og harmoniserede standarder. Man får at vide, hvilke aftaler der bør træffes parterne imellem, hvis der skal opnås succes i projektet. Kurset gennemgår de relevante regelsæt for CE-mærkning og giver praktiske eksempler på, hvordan opgaverne med CE-mærkning kan løses i praksis. Der er stor fokus på risikovurdering samt på evaluering af sikkerhedsrelaterede dele af styresystemer.

Maskinforordningen

Maskinforordningen træder i kraft i den 20. januar 2027 og har spændende nyheder som elektronisk brugsanvisning, kunstig intelligens og hackersikring.
 
Vi må allerede nu begynde at bruge forordningen som grundlag for CE-mærkningsproceduren, derfor vil kursets fokus være på forordningens tekst. Maskindirektivet vil selvfølgelig blive inddraget især, hvor der er forskel på de to lovtekster.

Deltagerprofil

Kurset er for integratorer af maskin- og robotsystemer i produktionen, medarbejdere, ingeniører og teknikere, der udvikler maskiner til produktion og industriel brug eller opbygger/moderniserer eksisterende maskiner. Medarbejdere, der har ansvar for dokumentation af maskiner og anlæg, rådgivere samt medarbejdere fra indkøbs- og kvalitetsafdelinger.

Teknologisk Institut - Materialer
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

JJH
Jens J. Haugaard
jejh@teknologisk.dk

Undervisningsadresse

Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 AARHUS C
Århus Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.047