23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Test og rådgivning omkring korrosion

Udløber
12. januar 2025

Korrosion ses i alle typer af industrier - lige fra fødevareproduktion til svømmehaller. Nedbrydning af metaller i form af korrosion koster både samfund og industri store beløb, og hvert år bruges op imod 3-4 % af de industrielle landes BNP på at udbedre konsekvenserne af korrosionsrelaterede problematikker.

Mange steder i industrien bliver materialer og belægninger klassificeret efter korrosionsklasserne C1-C5 og CX, som beskriver aggressiviteten af det miljø, metallet skal anvendes i. Hos Teknologisk Institut - Materialer har vi mange års erfaring med identifikation og udredning af korrosionsrelaterede nedbrud på materialer og maskiner. Vi kan derfor hjælpe din virksomhed med vurdering, materialevalg og rådgivning i henhold til korrosionsklasserne samt identifikation af kritiske faktorer for netop jeres produkt – både før og efter skaden er sket.

Korrosionstest

Før et produkt skal sendes på markedet, kan det være relevant at teste modstandsdygtigheden af en eller flere materialer mod hinanden, teste kvaliteten af en korrosionsbeskyttende overflade, eller teste et produkt i forhold til en branchespecifik standard. Vi kan bl.a. hjælpe din virksomhed med:

 • Korrosionstest af svejsninger jf. ATSM G48
 • Korrosivitetstest af kemikalier jf. UN Section 37 C.1
 • Benchmarking test af paneler, beslag og belægninger med salttågetest jf. ISO 9227
 • Vedhæftnings-, kvalitets- og lagtykkelsesmålinger af korrosionsbeskyttende overflader såsom maling eller galvanisering jf. ISO 1463
 • Kvalitetstest af anodisering af aluminium jf. ISO 3210

Korrosion i vandsystemer

Korrosionsproblemer i vandsystemer er ikke et ualmindeligt problem, og vi hjælper derfor gerne med skadesanalyser og tæringsproblemer i jeres vandførende komponenter. Vi kan både hjælpe med at lokalisere årsagen til korrosion samt at kvalitetssikre komponenter før installation. Blandt vores test og analyser til vandsystemer findes bl.a.

 • Kemisk analyse af korrosionsprodukter fundet i vandsystemer med SEM/EDS
 • Kemisk analyse af legeringssammensætning på komponenter af stål, rustfrit stål og messing jf. ASTM E415-17, ASTM E1086-14 og DS/EN 15079
 • Afzinkningsbestandighed og spændingskorrosionstest af messingkomponenter jf. ISO 6509, ISO 6957 og AS 2345

Elektrokemisk screening af materialer

Med elektrokemiske teknikker er det muligt at lave en hurtig screening af korrosionsbestandigheden af forskellige legeringer i et givent miljø. Metoden vil kunne give information om korrosionsmekanismen, korrosionsraten, modstandsdygtigheden over for lokalkorrosion for passive legeringer, samt information om re-passivering.  LÆS MERE HER

Korrosion i byggeri og renovation

Bygge- og renovationsprojekter kræver ofte beskyttelse af konstruktionsstålet, og her er galvanisering eller maling de mest benyttede metoder. Bygningsmaterialer skal ofte leve op til en af de seks korrosionsklasser; C1, C2, C3, C4, C5 eller CX, og derfor er forståelse af miljø, konstruktion, materialer og beskyttelse vigtige for at sikre den aftalte levetid af jeres byggeprojekt. Vi kan hjælpe med at vælge den rette beskyttelsesform til jeres konstruktion samt at kvalitetssikre jeres belægninger.

Restlevetid og korrosionsbeskyttelse

Hvis det er tid til at renovere en komponent, eller hvis jeres konstruktion har været udsat for et korrosionsangreb, kan en vigtig brik i planlægningen være en tilstandsvurdering af overflader og materialer. Med vores måleudstyr og erfaring med korrosionstyper i byggerier kan vi tilbyde en uvildig vurdering af jeres konstruktion, en estimeret restlevetid og sparring om en evt. genopretningsstrategi. Vi har også stor erfaring med korrosionsbeskyttende overfladebelægninger og kan hjælpe med at undersøge markedet for løsninger, der forhindre korrosion under forskellige driftsbetingelser.

Korrosion i produktionslinjer

Uanset om du og din virksomhed producerer fødevarer, medicin eller forbrugsvarer, kan der opstå korrosion på produktionsudstyret. Ofte skyldes korrosionen kemikalier i produktionen fra fx rengøring, men der kan også være kommet korrosive fremmedlegemer ind i produktionslinjen, som skal identificeres. Hvad enten I ønsker at undersøge årsagen til eksisterende korrosion eller ønsker at komme korrosionen i forkøbet, står vi klar til at hjælpe med fejlsøgning, materialevalg og rådgivning, så I opnår de rette kravsspecifikationer til jeres behov.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

 • Udredning af korrosionsskader
 • Rådgivning om korrosionsbeskyttelse og materialevalg
 • Standardiserede korrosionstest
Teknologisk Institut - Materialer
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

Jacob Overgaard
Centerchef - Industriel Materialeteknologi
+45 72202110 jaov@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.094